KRIVA JE MAMA?

Finalistica Roland Garrosa pala na doping testu: Savjest mi je čista!

07.08.2017 u 18:51

Bionic
Reading

Međunarodna teniska federacija suspendirala je Saru Errani do listopada zbog pronalaska nedopuštenog arimideksa u njezinom urinu, no talijanska tenisačica uvjerava da je zabranjena supstanca pukim slučajem ušla u njezino tijelo...

Iskusna 30-godišnja tenisačica svoj je vrhunac doživjela u Roland Garrosu 2012. godine kada je dogurala do finala, a osvojila je tijekom karijere još devet WTA turnira. Posljednjih godina igra sve slabije i više nije niti blizu najboljima pa je iznenadila vijest da je pala na doping testu, što je ITF potvrdio ovog ponedjeljka.

Naime, na testu provedenom u veljači ove godine izvan natjecanja, u uzorku urina pronađen je letrozol, sredstvo koje se primarno koristi u liječenju raka dojke, a nalazi se na listi zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Letrozol se, osim spomenutog liječenja, zbog svojih osobina primjenjuje i u liječenju neplodnosti, dok se na listi zabranjenih sredstava našao, jer može djelovati kao hormonalni i metabolički stimulator.

Sara je suspendirana do listopada, dok će svi njezini rezultati ostvareni u razdoblju od 16. veljače do 7. lipnja biti brisani te će tenisačica morati vratiti sav novac od turnirskih nagrada iz tog razdoblja.

'Ljutita sam, ali mi je savjest čista, jer znam da ništa loše nisam učinila. Nikad u karijeri nisam koristila niti jednu zabranjenu supstancu. To je nešto što je prisutno u lijeku koji moja mama koristi od 2012. godine i imamo taj lijek u kući. Jedino što mi pada na pamet je da je hrana bila kontaminirana, jer sam sto posto sigurna da nisam greškom popila pilulu,' tvrdi Talijanka.

Za razliku od Šarapove koja je dobila godinu i pol suspenzije, vjeruje se da će Errani ostati na prvotnoj kazni od dva mjeseca, jer se ne radi o supstanci visoko na listi zabranjenih sportskih stimulansa...