JOSIPU PAVIĆU NAGRADA

FINA otvorila dilemu: Tko je najbolji hrvatski vaterpolist

21.12.2012 u 18:31

Bionic
Reading

Krovna svjetska vaterpolska organizacija FINA za najboljeg je vaterpolista svijeta odabrala hrvatskog vratara Josipa Pavića

Pavić je, prenose Sportske novosti, dobio 47,5 posto glasova u izboru kojega čini 200 odabranih ljudi iz vaterpolskih organizatorskih, stručnih i novinarskih krugova, dok je njegov najbliži pratitelj Miho Bošković dobio 30,7 posto glasova.

Nakon hrvatskog dvojca dugo nema nikoga, a treće mjesto su podijelili talijanski vratar Stefano Tempesti i Srbin Andrija Prlainović s po 8,9 posto glasova. Krug najbolje petorice zatvara Crnogorac iz Juga Aleksandar Ivović.

Tako je Pavić najbolji svjetski vaterpolist, a Miho Bošković europski. Za dubrovačkog topnika se još ranije odlučio LEN, a na drugo je mjesto stavio Pavića. I tko je sada bolji? Nije uopće važno, ionako će svi olimpijski vaterpolski zlatnici u glas reći: 'Najbolja je bila Hrvatska, a ne pojedinci.' Najbolji hrvatski vaterpolist za istu godinu može biti i netko treći (Dobud, Joković...) i ne bi to bila odluka bez argumenata. U Londonu su (uglavnom) bili tako savršeno uštimani da je bilo vrlo teško naći heroja. A takve momčadi su uvijek najjače.

Šteta što, kako stvari stoje, u 2013. neće biti Mihe Boškovića (i Damira Burića) u kapici reprezentacije, ali uskoro mora doći vrijeme kada će novi izbornik Tucak moći računati na sve raspoložive snage u lovu na nove medalje i naslove.