IBF NEĆE PUNO VAGATI

Filip Hrgović ostao bez borbe za naslov prvaka; Usik se 'pobrinuo' za to

24.05.2024 u 22:55

Bionic
Reading

Ukrajinac Usik podnio je zahtjev IBF-u za izuzeće kako bi njegov revanš s Tysonom Furyjem ostao borba za apsolutnu nadmoć

Kako piše Fightsite.hr, Oleksandr Usik, neporaženi prvak u teškoj kategoriji, podnio je zahtjev IBF-u za izuzeće kako bi njegov revanš s Tysonom Furyjem ostao borba za apsolutnu nadmoć. Predsjednik IBF-a Daryl Peoples potvrdio je za BoxingScene da je zahtjev podnesen manje od tjedan dana nakon Usikove pobjede podijeljenom odlukom nad Furyjem u Rijadu. Usykov tim je bio brz te je podnio zahtjev još ovog petka, a sada je na potezu Upravno vijeće IBF-a.

Naš Filip Hrgović, IBF-ov obavezni izazivač, dugo čeka svoju priliku za naslov, još od 2022. godine. Njegova borba s Danielom Duboisom, zakazana za 1. lipnja, trebala je postati borba za IBF naslov, no s povijesnim uspjehom Usika, koji je postao prvi apsolutni prvak teške kategorije nakon Lennoxa Lewisa 1999. godine, i uz podršku Turki Alalshikha iz Saudijske Arabije, postoji nada da će se Hrgoviću moći ponuditi financijska naknada kako bi svi pojasevi ostali u igri.

Usikov menadžer, Egis Klimas, potvrdio je da su podnijeli zahtjev IBF-u kako bi zadržali naslov.

'Čekamo odluku. Mislim da je sada važnije za Tysona Furyja nego za Oleksandra. Oleksandr je dvostruki ujedinjeni prvak i ako je sljedeća borba samo za tri pojasa, mislim da to neće biti pravedno ni za jednog od dvojice boraca', rekao je Klimas.

Hrgović i Dubois će se boriti 1. lipnja, ali Klimas se nada da će Usik moći zadržati sve četiri titule.

'Ne znamo tko će pobijediti – Hrgović, koji je dugo vremena bio obavezni izazivač, ili Dubois (kojeg je Usik već pobijedio). Mislim da bi sada bila ispravna odluka da IBF podrži apsolutnog prvaka'.

sve osim nogometa