SRAM IH BILO

Fifa: Strani navijači su krivi što stadioni nisu puni

15.06.2010 u 17:24

Bionic
Reading

Uz već toliko spominjane vuvuzele koje iritiraju gledatelje i igrače, Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi se susreće i s problemom kakvog nema kada se takvo natjecanje održava u Europi ili Južnoj Americi – premalo gledatelja

Dosadašnji dio prvenstva nije iznjedrio bogzna kakav nogomet, ali ono što se može primijetiti jest da na nekim utakmicama dijelovi stadiona zjape prazni. Loš standard u Južnoafričkoj Republici, zatim velika udaljenost od Europe i Južne Amerike razlog su što stadioni nisu ispunjeni do posljednjeg mjesta.

Karta više? O tome organizatori mogu samo sanjati. Čak deset tisuća slobodnih mjesta bilo je na utakmici između Kameruna i Japana, niti otvorenje Svjetskog prvenstva nije bilo rasprodano, a utakmicu između Slovačke i Novog Zelanda gledalo je nešto više od 20 tisuća gledatelja. Takva situacija u Europi ili Južnoj Americi bila bi nemoguća.

Fifa je taj problem poslovično prešućivala, no nakon učestalih kritika i oni su se udostojali javiti priznavši da utakmice nisu rasprodane, ali su i našli krivca – navijače koji nisu iz Afrike.

Čelnici svjetske nogometne organizacije za problem praznih tribina upiru prst prema navijačima iz Europe i Južne Amerike tvrdeći kako ti navijači nisu preuzeli karte iako su ih rezervirali, a neki i kupili.