bolan šamar

Fifa šokirala Chelsea kaznom zbog koje Kovačić neće moći ostati u klubu

22.02.2019 u 12:16

Bionic
Reading

Chelsea je ovog petka od strane Fife kažnjen sa zabranom kupovanja nogometaša do lipnja 2020. godine zbog kršenja pravila prilikom potpisivanja ugovora s maloljetnim nogometašima. To znači da Mateo Kovačić neće moći ostati u klubu nakon isteka posudbe ovog ljeta...

Chelsea u posljednje vrijeme tone u Premiershipu i Maurizio Sarri na izlaznim je vratima, a klub je ovog petka primio još jedan težak udarac.

  • +3
Premier liga, Chelsea - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, zbog nepravilnosti pri potpisivanju ugovora s maloljetnim igračima Fifa je odlučila kazniti Chelsea sa zabranom kupovanja igrača sve do lipnja 2020. godine.

Ta će odluka ozbiljno utjecati na nogometno tržište, jer klub ne može naći zamjenu za Edena Hazarda pa ga vjerojatno neće htjeti prodati, a problem se javlja i oko budućnosti Matea Kovačića.

Naime, njemu istječe posudba na kraju sezone, a Chelsea je planirao otkupiti od Reala ugovor mladog hrvatskog veznjaka, no sada to neće biti moguće.

Mateo će se morati vratiti u Real, a tamo ili će ga zadržati ili poslati negdje drugdje na posudbu. Možda se nađe i klub koji će ga kupiti, no to sigurno neće biti onaj sa Stamford Bridgea. Također u ovakvim uvjetima i dolazak Zidanea Zidanea na trenersku klupu teško da će biti izvediv.

Chelsea je naravno najavio ulaganje žalbe na ovu odluku...