SPREMAN ZA UKRAJINU

FIFA smanjila kaznu Robertu Kovaču

19.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Komisija za žalbe Svjetske nogometne organizacije (FIFA-e) uvažila je prigovor Hrvatskog nogometnog saveza te prvotnu odluku o četiri utakmice neigranja Roberta Kovača smanjila na tri, što znači da će naš branič konkurirati za utakmicu s Ukrajinom u Zagreb

Zbog starta na Joeu Coleu na utakmici s Engleskom hrvatski reprezentativac Robert Kovač prvotno je kažnjen sa 10.000 švicarskih franaka i četiri utakmice neigranja, no Komisija za žalbe FIFA-e uvažila je prigovor HNS-a te je kazna smanjena za jednu utakmicu.

'Sretan sam da je pravda pobijedila, makar djelomično! Najviše od svega me veseli činjenica da ću biti na raspolaganju izborniku za meč sa Ukrajinom, možda i odlučujući dvoboj za plasman na SP', rekao je Robert Kovač.

To znači da će Robert, iza kojega već jesu dvije utakmice kazne, moći konkurirati za domaći okršaj s reprezentacijom Ukrajine, s obzirom na to da će kao treću utakmicu neigranja 'odraditi', odnosno preskočiti gostovanje u Andori prvoga dana travnja.

Izbornik Slaven Bilić nije skrivao zadovoljstvo.

'Super, zaista odlična vijest, upravo mi je javio Srebrić. To je ono čemu smo težili i čemu smo se nadali i što je zapravo bila želja svih nas. Svakako valja čestitati glavnom tajniku i predsjedniku Markoviću na sjajno obavljenom poslu', rekao je Bilić.

Podsjetimo, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić još je nakon sastanka u Zurichu kazao da su dužnosnicima iz Bermuda, Guama i Madagaskara čelnici HNS-a, na čelu s predsjednikom Vlatkom Markovićem, izložili sve argumente u korist našega reprezentativca i hrvatske reprezentacije te da je uvjeren da su snimkom uspjeli dokazati da Robert nije imao nikakvu namjeru ozlijediti protivničkog igrača.