POČAST LADI

Fifa na olimpijske igre gurnula i hrvatsku sutkinju

19.04.2012 u 19:57

Bionic
Reading

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je službeni popis sudaca za muški i ženski nogometni turnir na Olimpijskim igrama u Londonu na kojem se nalazi i Hrvatica Lada Rojc

Na popisu se nalazi ukupno 84 suca iz 36 zemlje širom svijeta. Muški dio nogometnog turnira vodit će 16 glavnih i 32 pomoćna suca, dok će djevojkama nogometnu pravdu dijeliti 12 sutkinja i 24 pomoćne sutkinje među kojima i 38-godišnja profesorica geografije u osnovnoj školi Eugena Kumičića u Velikoj Gorici.

Prije tri godine Lada Rojc je bila pomoćna sutkinja u finalu europskog prvenstva za nogometašice u Finskoj. Bila je pomoćni sudac na Svjetskom prvenstvu u Čileu za igračice do 19 godina, te na Svjetskom prvenstvu U-20 u Njemačkoj. Trenutačno je pomoćni sudac na Trećoj HNL. Na Olimpijskim igrama sudit će s Norvežankama Christinom Pedersen i Hege Steinlund s kojima je surađivala na SP-u u Njemačkoj.

Među 16 glavnih sudaca muškog turnira samo petorica dolaze iz Europe. Među njima je i Nijemac Felix Brych koji je u srijedu sudio prvi susret polufinala Lige prvaka između Chelsea i Barcelone. Preostala četvorica su Englez Mark Clattenburg, Čeh Pavel Kralovec, Norvežanin Svein Oddvar Moen i Talijan Gianluca Rocchi.