VIŠE NEGO JADNO

Fifa je postala privatna prćija Giannija Infantina; je li zaista moguće da je on 'zaslužan' za uljeza o kojem bruji cijeli svijet?

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 20.12.2022 14:59
  • Objavljeno 20.12.2022 u 14:39
Bionic
Reading

Fifa se suočava s nizom neugodnih pitanja vezanima uz turskog kuhara Nusreta Gökçea koji je dosađivao argentinskim nogometašima nakon dodjele pobjedničkog pehara

Ne stišava se buka koju je izazvao 'Salt Bae', kako se naziva poznati turski chef. On se s Fifinom akreditacijom oko vrata, pridružio argentinskim reprezentativcima u slavlju i tako prekršio nepisano pravilo prema kojem uz pobjedničku reprezentaciju i njihove obitelji, na terenu mogu biti još samo bivši pobjednici, šefovi država i najviši Fifini dužnosnici.

Ne samo da se tamo pojavio nego je i smetao, povlačio je Lionela Messija za rukav sve dok nije dobio 'selfie', ubacivao se na fotografije drugih argentinskih zvijezda kojima je čak uzimao trofej iz ruke, dok su ga oni začuđeno gledali, čak je sam držao 'sveti gral' nogometa te ga ljubio.

Bivši engleski reprezentativac, a sada poznati komentator BBC-a Gary Lineker nazvao je Salta Baea 'štetočinom', a mnogi se pitaju od kuda mu akreditacija da može pristupiti terenu.

Fifa odbija odgovoriti na pitanja u vezi 'uljeza' na travnjaku, ali strani mediji vjeruju da je turski kuhar došao blizu igrača zahvaljujući predsjedniku Fife Gianniju Infantinu koji je u ranijim istupima hvalio kuharsko umijeće Salt Baea, a to bi značilo da bi neovisno tijelo trebalo pokrenuti istragu, jer za takva posebna događanja ne dobivaju se akreditacije na temelju prijateljstva.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Inače, ovakav upad turskog kuhara nije dobro sjeo običnim ljudima koji ga na društvenim mrežama opisuju kao 'jadnog i željnog pažnje'.

'Čovjek je upravo osvojio Svjetsko prvenstvo doslovno nekoliko minuta prije i ova 'slavna osoba' osjeća da ima pravo privući pozornost', rekao je jedan korisnik Twittera.

'Ne bi trebao dirati trofej. Ti nisi prvak', bio je drugi komentar.

Drugi bijesni korisnik Instagrama rekao je da 'prestaje pratiti' turskog kuhara.

'Nisi trebao dirati taj trofej, samo igrači i stožer koji su se potrudili da postanu prvaci imaju to pravo. Želiš samo pažnju.'

Jedan od postova je i glasio: 'Ovo je vrijeme za igrače koji su naporno radili, a ne za slavne osobe da se motaju okolo i snimaju selfije za vlastitu promociju'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal