TVRDI ARRIVABENE

Ferrari sprema iznenađenje na sljedećim utrkama!

27.06.2016 u 11:17

Bionic
Reading

Ravnatelj Ferrarija Maurizio Arrivabene najavio je poboljšanja na bolidu u sljedećem utrkama, uz koja bi se njegovi vozači mogli približiti Mercedesu...

Nakon razočaravajućih utrka u Barceloni i Monaku, Ferrari je bio nešto konkurentniji u Kanadi i Azerbajdžanu, a u Italiji je opet zaživjela nada da bi do kraja sezone mogli uloviti nadmoćne Mercedese Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona.

Optimizam je dodatno podgrijao ravnatelj ekipe koji najavljuje 'iznenađujuća' poboljšanja na bolidu u sljedećim utrkama.

'Neću vam reći točne datume, ali mogu vam reći da inženjeri ne spavaju. Bit će iznenađenja, jer naši inženjeri zaduženi za šasiju spavaju i manje od ostalih,' rekao je Maurizio Arrivabene koji tvrdi da Ferrari može do naslova još ove sezone:

'Neće se raditi o broju pobjeda, nego o pritisku kojeg moramo nametnuti onima ispred nas. Treba uzeti u obzir da će Hamilton i Rosberg otkidati bodove jedan drugom, inače će biti teško. Prvenstvo je dugo i mi smo imali nekoliko nesretnih dana, a oni samo jedan. Kad im se dogodi, bit će vrlo lako popesti se na ljestvici. Moramo vjerovati i biti optimisti.'

U Ferrariju polažu nadu u Hamiltona kao svog saveznika u dostizanju Rosberga.

'Da, zašto ne? Bilo bi savršeno da nam bude saveznik, ali bit će i glavni protivnik. Ima još 13 utrka, sezona je još vrlo duga,' zaključio je prvi čovjek talijanske momčadi koji je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom, jer u Ferrariju se priznaju samo pobjede i naslovi.