GUTIERREZ U EKIPI

Ferrari s novim test vozačem dobio i bogate sponzore

18.12.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Esteban Gutierrez postao je članom Ferrarija i dobio ulogu test vozača talijanske momčadi. S njim su stigli i bogati meksički sponzori…

Mladi 23-godišnji vozač odradio je dvije sezone za volanom Saubera u kojima nije pokazao mnogo i tek je jednom uspio osvojiti bodove, sedmim mjestom u Japanu 2013. godine.

Sauber se nakon dvije neuvjerljive sezone odlučio riješiti Meksikanca i potražiti drugog vozača koji masno plaća svoje mjesto u Formuli 1. Stigao je umjesto njega Brazilac Felipe Nasr, a Gutierrezu nije preostalo nego prihvatiti mjesto rezervnog, odnosno test vozača.

Ako ništa, mjesto je dobio u velikom Ferrariju, a Talijani su s njim također dobili mnogo. Naime, bogate meksičke firme Telmex, Telcel i Claro, došle su kao sponzori u Maranello zajedno s Estebanom. Odličan je to potez: Ferrari je dobio novac, a vozača koji nije pretjerano dobar ne mora koristiti u utrkama.

Što se Gutierreza tiče, iako ima iza sebe bogatu pozadinu, teško je vjerovati da će se uskoro vratiti među regularne vozače. Uostalom, meksički sponzori ipak će više novaca uložiti u boljeg meksičkog vozača, Sergija Pereza…