ČEKA SE NA VETTELA

Ferrari objavio veliku vijest: Kimi Raikkonen je ipak opstao!

22.08.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Momčad Ferrarija ovog utorka je uoči Velike nagrade Belgije objavila kako će Kimi Raikkonen biti voziti crveni bolid i u 2018. godini...

Vjerovalo se da bi 37-godišnjem Fincu mogla ovo biti posljednja sezona u Formuli 1, s obzirom na skromne rezultate u prvih 11 utrka, no uspio je opstati unutar Ferrarija.

  • +3
VN Mađarske - Formula 1, 2017. Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Naime, talijanska momčad potvrdila je ovog utorka uoči Velike nagrade Belgije da će Raikkonen voziti za nju i sljedeće sezone, unatoč tome što je zadnju pobjedu u elitnom automobilističkom natjecanju ostvario 2013. godine, prije nego što se vratio u Maranello.

Kimiju je pomogla činjenica da je posljednji Ferrarijev prvak iz davne 2007. godine, ali i dobar odnos sa Sebastianom Vettelom u posljednje tri sezone. Ključna je vjerojatno bila utrka u Budimpešti u kojoj je čuvao leđa timskom kolegi i pokazao da može poslušno izvršavati naredbe šefova, što se u najtrofejnojoj F1 ekipi oduvijek tražilo od drugog vozača.

Sada se čeka na produženje ugovora sa Sebastianom Vettelom koje bi moglo biti potvrđeno u Monzi za desetak dana. Ako je Raikkonen ostao u ekipi, to je znak da je i s njemačkim vozačem vjerojatno postignut dogovor i da neće biti ništa od glasina o njegovom prelasku u Mercedes, barem ne sljedeće godine..