MIJENJA TAKTIKU

Ferrari naučio lekciju nakon brodoloma u Melbourneu?

23.03.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Pirelli je objavio izbor guma pojedinih F1 vozača za Veliku nagradu Bahraina, a Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen odlučili su se za veći broj srednje tvrdih guma koje su ih dotukle na utrci u Australiji...

Mercedes je na stazi Albert Park u nedjelju održao taktičku lekciju talijanskom rivalu kojeg je pobijedio odlukom da na polovici utrke pređe na srednje tvrde gume koje su izdržale do samog kraja.

Nico Rosberg i Lewis Hamilton samo zahvaljujućim tim gumama ostvarili su dvostruku pobjedu, a Sebastian Vettel koji je veći dio utrke vozio na supermekanim gumama morao se zadovoljiti trećim mjestom, iako je sigurno vodio u prvoj polovici utrke.

Za dva tjedna vozi se Velika nagrada Bahraina, a u Ferrariju su se odlučili za drukčiju taktiku. Pirelli je potvrdio izbore guma pojedinih vozača: Vettel i Raikkonen nose sa sobom tri kompleta srednje tvrdih guma koje su ih dotukle na Albert Parku, dok će Hamilton i Rosberg moći koristiti samo po jedne.

Od ostalih, u Willamsu vjeruju isključivo supermekanim gumama kojih njihovi vozači nose po čak sedam kompleta, a sličnu taktiku ima i Renault te najugodnije iznenađenje otvaranja prvenstva, momčad Haasa.

Od 13 kompleta koje imaju u petak na raspolaganju vozači će kroz slobodne treninge i kvalifikacije odbaciti više od polovice, a one za koje budu vjerovali da su najbolje koristit će u nedjeljnoj utrci. Izbore guma pojedinih vozača pogledajte ovdje: