formula 1

Ferrari dominira na prva dva treninga uoči Velike nagrade SAD-a, Perez i Zhou dobili kazne od pet mjesta uoči starta

22.10.2022 u 14:34

Bionic
Reading

Utrka za Veliku nagradu SAD-a vozi se u nedjelju od 23 sata po hrvatskom vremenu na stazi Circuit of the Americas u Austinu, Teksas. Na prva dva slobodna treninga najbrži su bili bolidi Ferrarija, na prvom je dominirao Carlos Sainz, a na drugom Charles Leclerc

'Definitivno smo imali brzinu. Nije bio lagan dan s ovim neravninama, uvijek je izazovno tu u Austinu pronaći dobar balans i dobro voziti preko neravnina na stazi. Iako nije bio najugodniji bolid za vožnju, bili smo brzi, a to se računa', kazao je Carlos Sainz nakon prvog treninga.

Njegov momčadski kolega Charles Leclerc bio je najbrži na drugom treningu na kojem su momčadi testirale Pirellijeve gume za sljedeću sezonu.

'Bilo je zabavno, puno krugova, puno guma... Ali ukupno gledajući, bio je to pozitivan dan, osjećaj je dobar nakon što sam odvozio tako puno krugova na drugom treningu', komentirao je Charles Leclerc.

Drugo vrijeme na drugom treningu je imao Valtteri Bottas u Alfa Romeu, a treći je bio Daniel Ricciardo u McLarenu.

Utrka za Veliku nagradu SAD-a vozi se u nedjelju od 23 sata po hrvatskom vremenu na stazi Circuit of the Americas u Austinu, Teksas.

A vozač Red Bull Racinga Sergio Perez, već sad zna da će na startu ići pet mjesta unatrag u odnosu na poziciju koju osvoji u kvalifikacijama. On je za ovu utrku aktivirao svoj peti ovosezonski motor, što mu donosi kaznu u vidu lošije startne pozicije.

Ista je sudbina zadesila i jedinog Kineza u Formuli 1. Guanyu Zhou također je dobio novi motor u svoj bolid Alfa Romeo Racinga i kaznu od pet mjesta unatrag na startu.