novi problemi

Pobuna u kanadskoj reprezentaciji; najveća zvijezda spremna je i na bojkot ako se ne prihvate njegovi zahtjevi

22.10.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Kanadski nogometni savez suočava se s netipičnim problemima nakon što se reprezentacija prvi put nakon 36 godina plasirala na Svjetsko prvenstvo u Katru

Podsjetimo, kanadski su reprezentativci predvođeni kapetanom Milanom Borjanom prvo štrajkali zbog neisplaćenih bonusa za plasman na SP u Katru. Savez je nekako uspio podmiriti te obveze i smiriti tenzije, ali sad je došlo je do novih problema.

Naime, najveća zvijezda kanadske reprezentacije i njihov najbolji igrač Alphonso Davies zabranio je Savezu da prodaje dresove s njegovim imenom jer on od toga ne dobiva nikakav novac!

Bayernov nogometaš misli kako bi dio profita trebao ići i njemu pa je preko svog menadžera Nicka Huoseha to i zatražio. Situacija nije nimalo dobra jer je sve otišlo predaleko. Neki čak tvrde da je Davies, ako se čelnici Saveza ogluše na ove zahtjeve, navodno spreman i bojkotirati nastupe za reprezentaciju!

Househ insistira da se postigne dogovor po kojem će se Nogometni savez Kanade odreći dijela profita od prodaje dresova te taj novac podijeliti reprezentativcima.

Kanađani se definitivno ne mogu pohvaliti dobrom atmosferom pred put u Katar gdje ih čekaju utakmice u grupi s Hrvatskom, Marokom i Belgijom. Protiv 'vatrenih' Kanada igra 27. studenog, a Svjetsko prvenstvo počinje 20. studenog i traje do 18. prosinca.