ROĐENDAN FINCA

Ferrari čestitao Kimiju, ali pobjeda bi bila pravi poklon!

18.10.2016 u 16:40

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen napunio je ovog ponedjeljka 37 godina, a idealan poklon od Ferrarija koji mu je čestitao bio bi pobjednički bolid na Velikoj nagradi SAD-a sljedećeg vikenda...

Popularni 'Iceman' na Twitteru je dobio čestitku od Ferrarija uz prigodnu brojku '-37' u čast rođendana hladnokrvnog Finca.

Za Kimija je zaista uspjeh što je još uvijek dio elitnog automobilističkog natjecanja i još k tome vozi za Ferrari. Mnogi su ga otpisali još prije dvije godine, no Vettel je zadovoljan s njim kao timskim kolegom i u momčadi ne žele ništa dirati.


Svoj vrhunac doživio je Raikkonen 2007. godine kada je talijanskoj momčadi donio posljednji vozački naslov prvaka. Dobar je bio prije toga i za volanom Mclarena, a odličan i u Lotusu nakon povratka iz trogodišnje mirovine 2012. i 2013. godne. Drugi mandat u Ferrariju nije tako impresivan, još čeka na pobjedu u trećoj sezoni, ali može se pohvaliti da ima više osvojenih bodova od Vettela ove godine i definitivno se malo trgnuo.

Kimi u karijeri ima okruglih 20 pobjeda, ali gotovo četiri godine čeka na novu. Ferrari mu je možda javno čestitao, no pravi poklon bio bi pobjednički bolid ove nedjelje u Austinu. Nije vjerojatno, ali najstariji vozač u Formuli 1 ima pravo sanjati...