JOŠ JEDAN ŠKOT

Ferguson odabrao kome želi predati United

04.04.2009 u 13:22

Bionic
Reading

Alex Ferguson mjerna je jedinica za nogometnog trenera. Na čelu Manchester Uniteda je tako dugo da je zaslužio titulu sir, ali i toj priči jednom će doći kraj. Kada dođe, popularni Fergie zna u koga će uperiti prst kao svoga nasljednika

Škot je momčad s Old Trafforda preuzeo 6. studenoga davne 1986. godine i otada osvojio čak 32 naslova. Uzeo je sve raspoložive trofeje osim Kupa Uefa. Britanijom struji teorija da će odraditi ovu i još jednu godinu i sa 68 godina na leđima reći zbogom.

Kada ode pred upravom Uniteda bit će težak posao, no Ferguson je već našao čovjeka koji ispunjava njegove kriterije.

'David Moyes je podcijenjeni sjajni trener. Kada se sve uzme u obzir, on u Evertonu radi fantastičan posao. Nije imao golem budžet za pojačanja, ali dugim ugovorima zadržao je mlade igrače koji su napredovali uz afirmirane kolege kao što su Lescott, Jagielka i Cahill', kaže Ferguson i ne zaustavlja se.

'S novcem kojim je raspolagao napravio je sjajne transfere i danas ima momčad s kojom može računati na kontinuitet dobrih rezultata.'

Moyes je rođen u Glasgowu, kao i Ferguson, na klupi Evertona je sedam godina, a u tom razdoblju dva puta je dobio nagradu za trenera godine, koju u Engleskoj dodjeljuju treneri sami.

Iako engleski mediji kao Fergusonovog nasljednika vide Mourinha ili Martina O'Neilla, sud legendarnog Škota imat će nešto veću specifičnu težinu.