nizozemska liga

'Fenjeraš' Volendam zaustavio Feyenoord, novi kiks Ajaxa

04.04.2024 u 23:38

Bionic
Reading

Aktualni nizozemski prvak Feyenoord odigrao je 0-0 na gostovanju kod posljednje momčadi na ljestvici Volendama pa je vodeći PSV, koji ima devet bodova prednosti, sve bliže osvajanju naslova

Gosti su dominirali veći dio susreta, imali su 77 posto posjeda lopte, te čak 23 udarca pri čemu 10 u okvir suparničkog gola, ali nisu uspjeli svladati njemačkog golmana Miju Backhausa koji je bio igrač utakmice.

Volendam se odlično držao i u prvom susretu ove sezone, do sudačke nadokande je imao 1-1, ali u nadoknadi je primio dva gola. Ovoga puta izdržao je do kraja.

Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec nije nastupio za Feyenoord zbog ozljede.

U drugom susretu večeri Ajax je odigrao skromnih 1-1 protiv Go Ahead Eaglesa.

Anton Gaaei je doveo "kopljanike" u vodstvo u 24. minuti, a izjednačio je Bas Kuipers u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Borna Sosa, Josip Šutalo i Jakov Medić nisu nastupili za Ajax koji je u zadnjih šest susreta u svim natjecanjima upisao samo jednu pobjedu.

PSV Eindhoven vodi na ljestvici sa 75 bodova, Feyenoord je drugi sa 66 bodova, dok treću poziciju drži Twente s 57 bodova. AZ ima 52, a Ajax je peti s 45 bodova. G.A.Eagles je sedmi (41), a Volendam posljednji (16).

Standings provided by Sofascore