I ŠVICARAC PRIZNAO

Federerova iskrena izjava zaprepastit će i samog Nadala; ni on ne bi mogao...

13.06.2017 u 09:13

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Roger Federer prokomentirao je nedavni trijumf najvećeg rivala tijekom svoje karijere Rafaela Nadala u Roland Garrosu

Španjolac je osvojio 10. Roland Garros, a na svojem putu do jubilarnog naslova na pariškoj zemlji pomeo je konkurenciju. U sedam mečeva prepustio je svim suparnicima samo 35 gemova, odnosno pet po meču.

Nadalu je posao na drugom Grand Slamu olakšalo i odustajanje Rogera Federera. Švicarac je bio u strašnoj formi, uzeo je Australian open (pobijedio u finalu upravo Nadala), zatim Masterse Indian Wells (Wawrinka) i Miami (Nadal), upisao tek jedan poraz u 20 susreta.

No Švicarac je donio odluku da propusti zemljani dio sezone i posveti se turnirma koji dolaze nakon toga – onima na travi, uključujući i Wimbledon.

Mnogi se slažu da je Federer napravio pravi potez, jer je Nadal na najsporijoj podlozi izgledao zastražujuće što je dokazao pobjedama u Madridu, Barceloni, Monte Carlu i sada na Roland Garrosu, jedini zemljani poraz doživio je u Rimu. I Federer se sada složio da je ovakakav Nadal nepobjediv na zemlji.

'Ne bi mogao pobijediti Nadala u nedjelju u finalu, ne u takvim uvjetima. Već sam prije rekao da će uništiti sezonu na zemlji', priznao je iskreni Švicarac te nastavio:

'To je bio njegov veliki cilj i lijepo je vidjeti kada vam se ostvaruje iako to nije idealno za mene, jer će doći prepun samopouzdanja u Wimbledon.'

Nadal vs Federer, svi meč poeni

Federerov prvi turnir nakon stanke je ovaj tjedan u Stuttgartu koji se od 2015. opet igra na travi, a Švicarac se u njemački grad vraća nakon 2001.

'Iskreno, mao sam gledao tenis za vrijeme odmora, samo rezultate. Wawrinku sam pratio malo više i bio sam tužan radi njega za vrijeme finala.'