ZAJEDNO OSVOJILI 10 TURNIRA

Emotivni Nadal sa suzama u očima zahvalio pred cijelim svijetom jednom čovjeku

12.06.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Nakon što je ljevoruki španjolski tenisač Rafael Nadal deseti put u karijeri osvojio Roland Garros održao je emotivan govor u kojem se prisjetio i prvog trofeja koji je osvojio 2005. na ovom turniru

Podsjetimo, Rafa Nadal je u Parizu slavio četiri puta u nizu, od 2005. do 2008., te pet puta zaredom od 2010. do 2014. godine. Nakon što je na posljednja dva izdanja gubio u četvrtfinalu, na ovogodišnjem Roland Garrosu, usprkos mnogobrojnim ozljedama i padu forme, igrao je možda i najbolji tenis dosad. Na cijelom turniru u ukupno sedam mečeva izgubio je samo 35 gemova! U finalu je uvjerljivo svladao Švicarca Stana Wawrinku 6:2, 6:3, 6:1, nakon čega je rekao:

'Čestitam Stanu, ti i tvoj tim napravili ste zaista nevjerojatne stvari u zadnja dva tjedna i samo nastavi tako. Teško mi je držati govor dana, mogu samo zahvaliti svima na podršci', rekao je Nadal nakon povijesnog meča.

I svi gledatelji na Roland Garrosu mogli su, nakon što je završila španjolska himna, vidjeti na velikom ekranu uz Nadala film u kojem je izvučeno dosadašnjih 10 meč-lopti na ovom prestižnom turniru. Taj trenutak bio je posebno emotivan za Nadala…

Nakon toga Rafaelu Nadalu je stric Toni Nadal uručio repliku trofeja na kojem je ugravirano ime ovog neponovljivog tenisača.

'Teško mi je izgovoriti što za mene sve ovo znači jer je to zbilja posebna stvar. Teško je uspoređivati ovaj turnir s bilo kojim drugim i uvijek će mi biti urezan duboko u srcu. Ovo finale mi mnogo znači, a posebno sam zahvalan stricu Toniju, koji je bio sa mnom. On mi puno znači jer smo zajedno osvojili 10 trofeja. Beskrajno mu hvala za sve', sa suzama u očima rekao je Rafael Nadal.

U našoj galeriji fotografija s dosadašnjih deset osvojenih Roland Garrosa može se vidjeti i kako se španjolski tenisač promijenio. Nekada bujna duga kosa tijekom godina je nestala, ali dječački osmijeh ostao je potpuno isti. Rođeni pobjednik!

  • +4
Rafael Nadal - osvajač Roland Garrosa rekordnih deset puta Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Profimedia