'PLAŠLJIVAC'

Federer ovakvo sprdanje na internetu nije zaslužio

16.05.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Roger Federer je otkazao Roland Garros te postao glavna tema u teniskim krugovima. Pojedini fanovi počeli su se sprdati na račun velikog Švicarca

Najuspješniji tenisač svih vremena sa čak 18 osvojenih Grand Slamova u ponedjeljak je šokirao svoje navijače objavom da propušta najveći turnir na zemlji.

'Naporno sam trenirao i radio kako na teniskom terenu tako i izvan njega. Međutim, mislim da je bolje propustiti nastavak turnira na zemlji kako bi se što bolje pripremio za travnate terene i one na tvrdoj podlozi,' kazao je Federer koji je Roland Garros osvojio 2009. godine.

Sadašnje i bivše teniske zvijezde poput Robina Soderlinga i Borisa Beckera javno su podržale Federerovu odluku o odustajanu od Roland Garrosa, ali su zato na svoje došli teniski fanovi kojima Švicarac nije posebno drag odnosno više simpatiziraju njegovog najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Tako se na društvenim mrežama pojavilo dosta postova u kojima se piše kako je Federer odustao od nastupa na drugom Grand Slamu sezone, jer se boji Španjolca, da je zaključio kako nema šanse protiv takvog Nadala i da je samo to jedini razlog što Švicarca nećemo gledati u Parizu.

Podsjećamo, Nadal ove sezone izgleda zastrašujuće na zemlji. Osvojio je u nizu zemljane turnire u Monte Carlu, Barceloni i Madridu te tako poslao jasnu poruku svim konkurentima kako ide po desetu titulu u Roland Garrosu.

Što se tiče Federera on ovakvo sprdanje da strahuje od Nadala nije zaslužio, još prije par mjeseci je pričao kako će možda preskočiti zemljanu sezonu, a tada je Švicarac izgledao na terenu bolje od bilo koga pa je otišao do kraja na Australian Openu, Indian Wellsu i Miamiju, a u dva od ta tri spomenuta finala srušio je upravo Nadala.

Odmah poslije trijumfa na Floridi (2. travnja) švicraski tenisač uzeo je predah s omjerom 19-1 u 2017., a kao što se vidi namjerava se tek vratiti kada krene sezona na travnatoj podlozi.

Inače, u međusobnim omjerima Nadal vodi 23-14, ali posljednja četiri meča dobio je Švicarac, doduše na tvrdoj podlozi.

Federer i Nadal, najbolji poeni u 2017.