BLIŽI LI SE KRAJ?

Federer otkrio pod koja četiri uvjeta je spreman nastaviti karijeru

20.10.2017 u 10:18

Bionic
Reading

Roger Federer objasnio je da namjerava nastaviti igrati tenis dok god bude pobjeđivao, izbjegavao ozljede, uživao u putovanjima i uspijevao uskladiti karijeru s obitelji...

Švicarski 36-godišnji velikan ove je sezone osvojio Australian Open i Wimbledon te se vratio u borbu za vrh ATP ljestvice, ali jasno je da je u godinama u kojima teniske karijere obično završavaju pa je uoči turnira u Baselu morao odgovoriti na pitanje razmišlja li o mirovini.

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Federer ima četiri uvjeta koja moraju biti ispunjena kako bi nastavio igrati tenis. Radi se o ishodu mečeva, ozljedama, obitelji i putovanjima.

'Znam da će prije ili kasnije doći taj trenutak. Nemam više 22 godine, no nemam određen datum. Dok mi tijelo bude dopuštalo igrati, kao i obaveze vezane uz obitelj te ako nastavim pobjeđivati i uživati u putovanjima, nastavit ću nastupati,' izjavio je Roger Federer i dodao:

'Moraju biti ispunjena sva četiri uvjeta, a ako jedan ne bude, to bi mogao biti trenutak za reći da je bilo dosta. No, zasad ide dobro.'

Federer s 19 osvojenih Grand Slam turnira i dalje drži vrh na ljestvici najuspješnijih tenisača svih vremena, s tri više velike titule od Nadala.

'Naporno sam radio da bih imao veliku karijeru, ali teško se učvrstiti na mjestu najboljeg svih vremena, uz Borga, McEnroea, Lavera, Nadala, Lendla, Connorsa i Samprasa. Oni su svi ostvarili nevjerojatne stvari, a ja pokušavam biti što bolji i vjerojatno sam najmanje očekivao igrati ovako dobro u ovoj dobi. No sretan sam onime što sam ostvario i nadam se da ću moći tako nastaviti,' zaključio je legendarni Švicarac.