NEVJEROJATNI ŠVICARAC!

Federer osvojio Wimbledon i ušao u povijest

05.07.2009 u 19:37

Bionic
Reading

Više od četiri sata Andy Roddick je uspješno odolijevao napadima Rogera Federera, no na kraju je Švicarac stigao do pobjede - 5:7, 7:6(6), 7:6(5), 3:6, 16:14. Pobjedom u Wimbledonu sjajni Federer stigao je do 15. grand slam naslova, što nikada nikome nije uspjelo

Dugo je Roger Federer živio na rubu poraza, dugo se borio sa žilavim i sjajnim Amerikancem, dugo ga je lomio i na kraju je Andy Roddick zaista i popustio. Briljantni Švicarac je nakon više od četiri sata igre stigao do šeste pobjede u Wimbledonu i, ne manje važno, nevjerojatnog 15. grand slam naslova. Švicarac je do sada dijelio prvo mjesto na ljestvici s Amerikancem Peteom Samprasom sa po 14 naslova, no od danas je rekorder Federer.

Andy Roddick je imao šansu za prvu pobjedu u All England Clubu. Imao je 7:5 i tri set lopte za 2:0 u setovima, no dopustio je Federeru ne samo da se vrati u igru, nego i da preokrene rezultat u svoju korist. U trenutku kad je vodio 2:1 u setovima činilo se da Amerikanac više nema šansi, no on je demantirao sve one koji su sumnjali u njegovu snagu volje, talent i kvalitetu.

Prvo je u velikom stilu izjednačio na 2:2 u setovima, a onda je u petom setu koji po pravilima u Wimbledonu nema tie-breaka dugo držao neizvjesnost. Meč je u konačnici razriješen nakon sat i pol dramatične i sjajne igre, Federer je imao priliku oduzeti servis suparniku u drugom gemu, a Roddick je tu priliku imao kod rezultata 8:8, no break smo dočekali tek u 30. igri. Roger Federer stigao je do 19. pobjede nad Roddickom, treće u finalu Wimbledona!