Kompliment Del Potru

Federer ga cijeni: 'Može postati prvi igrač svijeta!'

14.12.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Roger Federer uvjeren je da Juan Martin Del Potro ima igru s kojom se može uključiti u borbu za sam vrh ATP-jeve ljestvice

Švicarski velemajstor odigrao je s 24-godišnjim Argentincem 17 službenih mečeva i ima pozitivan omjer 13-4, no Del Potro mu je nanio nekoliko iznenađujućih poraza, od kojih je najpoznatiji onaj u finalu US Opena 2009. godine.

Federer je od argentinskog rivala izgubio i u svoja posljednja tri meča, u finalu Basela, na ATP Finalsu u Londonu te na nedavnom revijalnom meču na turneji u Južnoj Americi.

Juan Martin Del Potro nakon osvajanja Grand Slama u New Yorku imao je velikih problema s ozljedom zgloba ruke zbog koje je propustio gotovo kompletnu 2010. godinu, pao na ATP-jevoj ljestvici i mučio se s povratkom u društvo najboljih.

No u protekloj sezoni igrao je na gotovo najboljem svojem nivou, osvojivši pritom Marseille, Estoril, Beč i Basel. Sada je sedmi tenisač svijeta, a Federer vjeruje da može biti još bolji.

'Već sada je među najboljima, samo mora nastaviti naporno trenirati i ići ovim istim putem. Bio je četvrti tenisač svijeta, sada je sedmi, ali mogao bi postati i prvi. Radi se o malim detaljima', uvjeren je 31-godišnji Švicarac.