sleven belupo na rujevici

'Farmaceuti' već godinama imaju recept kako srediti Rijeku

19.03.2017 u 12:08

Bionic
Reading

Rijeci i Matjažu Keku jedna momčad u MAXtv Prvoj ligi definitivno ne leži. Slaven Belupo je već nekoliko sezona 'crna mačka' momčadi Rijeke, a u 25. kolu stiže na Rujevicu (Arenasport 3, 17 sati)

U posljednjih 11 dvoboja u svim natjecanjima Rijeka je pobijedila samo dvaput, uz osam remija i jednu pobjedu 'farmaceuta'...

'Dolazi nam tradicionalno neugodni suparnik, momčad koja se voli nadigravati, a naše utakmice sa Slavenom uvijek su bile zanimljive', kaže trener Rijeke Matjaž Kek, koji ne može računati na rezervnog desnog beka Martića, a stoper Elez i napadač Gorgon imali su manjih zdravstvenih problema, ali njihov nastup ne bi smio doći u pitanje.

'Ne možemo više natrag, prvi smo na tablici i stoga razmišljamo samo o sebi, te kako uz pomoć navijača doći do pobjede. No, ne smijemo poletjeti i trebamo znati da nam to što igramo na Rujevici neće samo po sebi donijeti pozitivan rezultat. Veseli me stoga samokritičnost nakon utakmice s Hajdukom, kao i to da nije bilo euforije poslije dvoboja u Osijeku', realan je Kek, koji vjeruje da je pobjedom 2:0 u prvom dijelu prvenstva srušena ta neugodna tradicija s Koprivničanima.

'Odigrali smo u međuvremenu dobru utakmicu protiv njih na Rujevici i dobili 2:0. Razmišljamo u tom smjeru, o tome kako dobre stvari učiniti još boljima, a kako ispraviti loše. U 36 kola mora doći neka utakmica u kojoj nisi 100 posto i mi znamo da nismo briljirali u Koprivnici jesenas. Slaven ima trenera Kopića, koji protiv nas igra s visokim pritiskom na zadnju liniju. Gledao sam ih i protiv Osijeka, vidi se da imaju jasan koncept i kvalitetu, a protiv nas su svi motivirani i moramo biti 100 posto koncentrirani na zadatke', zaključio je Kek.

A Slaven Belupo baš i nije u sjajnoj formi, u nastavku sezone 'farmaceuti' imaju tri poraza i remi, a u te četiri utakmice uspjeli su zabiti jedan gol!

Ni Heber, ni Ivanovski nisu u stanju zabijati golove, ne stvara se ni dovoljno šansi, te Kopić nema razloga za zadovoljstvo. Rijeka je u ovom trenutku prejaka za Koprivničane, ali oni se potajno nadaju da domaćini neće biti u najboljem izdanju, te da nisu bez izgleda na Rujevici.

'Mi u Rijeci nemamo što tražiti ako budemo bili ispod maksimuma u svakom segmentu. Rijeka je dobila sve utakmice doma i sigurno da će nas dočekati pripremljeni 'na najjače'. Više smo im puta znali naškoditi, pokazalo se to i zadnji put u Koprivnici, gdje zbog nekoliko promašenih situacija i zbog poništenog regularnog gola nismo dobili utakmicu', podsjeća trener Slavena Željko Kopić, koji praktički nema problema s izostancima.

'Dolazimo na Rujevicu odigrati pravu utakmicu i bez obzira na nešto slabije rezultate od onih koje smo očekivali, pokušati napraviti pravi rezultat. Ja ću biti najsretniji ako se mi uspijemo maksimalno 'pofajtati', ali za to nam treba posebna razina mentalne snage, da svaki duel bude u najmanju ruku jednako kvalitetan kao i kod igrača Rijeke, da intenzitet igre bude najviši mogući i da pokušamo biti opasni prema naprijed jer više od 90 posto utakmica koje Rijeka igra doma jednosmjerne su ulice. A te jednosmjerne ulice, tako i završavaju. Respektiramo sve što je Rijeka napravila, ali isto tako vjerujemo u sebe, u ono što radimo. Želja nam je predstaviti se na pravi način, pa kako god završi', naglasio Kopić.