JORDANOV NASLJEDNIK

Fantastični Kobe ruši rekorde i čeka Dwighta Howarda!

02.03.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Zvijezda Lakersa Kobe Bryant ove sezone igra u briljantnoj formi iako će u kolovozu napuniti 34 godine. No njegov prosjek od 28,5 koševa, 5,8 skokova i pet asistencija dovoljno govori

Od 1996. kada je kao srednjoškolac stigao u NBA ligu, Bryant je iza sebe ostavio mnoge rekorde, a osim što je trenutačno peti najbolji strijelac u NBA povijesti iza velikana kao što su Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Michael Jordan i Wilt Chamberlain ipak je uspio doći na prvo mjesto strijelaca – i to na All-Star utakmicama.

Na nedavno održanom spektaklu u Orlandu sa 27 koševa, u pobjedi Zapada nad Istokom 152:149, Bryant je prestigao velikog Michaela Jordana. Tako trenutačno ima iza sebe 271 poen, a Jordan je ostao na 264, ali isto tako treba reći kako je Bryant odigrao jednu utakmicu više od Mr. Aira (14-13).

No na toj All-Star utakmici Bryant je zadobio i lakšu frakturu nosa, jer ga je Dwyane Wade nehotice udario, no to ga nije zaustavilo da odmori koju utakmicu.

Tako je na prvoj utakmici nakon All-Star vikenda u Los Angelesu protiv Minnesote odigrao odlično, ali sa zaštitnom maskom na licu. Zabio je 31 koš, a usto je imao osam asistencija i sedam skokova te je, naravno, bio jedan od najzaslužnijih u pobjedi Lakersa 104:85.

Lakersi su trenutačno na omjeru 21-14 i zauzimaju četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji, a s obzirom na to da su ispred njih susjedi LA Clippersi, koji imaju učinak 21-12, zaista će biti zanimljiva borba za play-off pozicije. No treba pričekati i 15. ožujka, kada je zadnji dan za zamjenu igrača (trade dead line) i vrlo lako bi se moglo dogoditi da Bryantu stigne neko zvučno pojačanje, kao recimo Dwight Howard (ostat će bez Gasola ili Bynuma!). A tada bi u Los Angelesu ponovno počela 'show-time' košarka!