očerupajte 'orlove'

Fantastične vijesti za hrvatske rukometaše; Luka Cindrić više nema koronu i večeras može igrati protiv Srbije

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 15.01.2022 10:34
  • Objavljeno 15.01.2022 u 08:13
Bionic
Reading

Luka Cindrić je u petak navečer dobio drugi negativni test na koronu te se prema pravilima EHF-a može priključiti reprezentaciji i staviti se na raspolaganje izborniku Hrvoju Horvatu

Ovo su stvarno sjajne vijesti uoči večerašnje utakmice koju 'kauboji' u mađarskom Szegedu igraju protiv Srbije (20.30 sati)!

Izbornik Hrvoje Horvat i dalje je na sto muka, više razmišlja o tome koliko će igrača biti pozitivno na koronu nego što se stigne baviti adekvatnom pripremom utakmica. Jer teško je bilo što pripremati i uigravati kad svakog dana praktički ostaneš bez nekoliko igrača.

Od ranije nema Domagoja Duvnjaka koji je koronu prebolio, ali problem su bolna leđa. Onda je u petak izbornik Horvat doživio novi šok saznanjem da su na koronavirus pozitivno Leon Šušnja i Lovro Mihić, a iz istog razloga ne može računati ni na Marka Mamića.

Zato su sinoć u Szeged stigli Željko Musa i Valentino Ravnić. Jutros su odradili PCR testiranje te ako dobiju negativan nalaz, bit će u konkurenciji za večerašnju utakmicu.

A onda je kasno navečer stigla i jedna dobra vijest! Napokon! Luka Cindrić dobio je i drugi negativni test na koronu te bi trebao konkurirati za utakmicu protiv Srbije! Rano jutros odradio je i prvi trening u Pick Areni te će biti na raspolaganju izborniku

  • +18
Rukomet, Europsko prvenstvo, hrvatska reprezentacija, trening, 14.1.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Realno, pitanje je u kakvom je Cindra stanju jer je propustio gotovo cijele pripreme, no ohrabruje činjenica da je praktički prošao bez kliničkih znakova bolesti te se - koliko je to bilo moguće - pripremao u izolaciji u Osijeku.

Ne treba očekivati čuda, ali ako će biti u kadru za utakmicu protiv Srbije bila bi to velika stvar. Puno bi značilo za moral 'kauboja' da Luka Cindrić odigra barem dvadesetak minuta, onako 'na svježinu'.

  • +43
Hrvatska - Francuska, 1. kolo rukometnog Eura 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Srbi ne skrivaju koliko strahuju od njega, ipak se radi o jednom od najboljih svjetskih rukometaša u ovom trenutku, a nama je u večerašnjoj utakmici svaka pomoć potrebna. Moramo pobijediti Srbiju ako želimo ostati u konkurenciji za plasman u sljedeći krug natjecanja. Večeras je biti ili ne biti za ovu ozljedama i koronavirusom desetkovanu reprezentaciju. Ali, nema predaje! Idemo, 'kauboji'! Očerupajte 'orlove'!

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal