ljubav prema klubu

Fantastične scene; ovakva se atmosfera može doživjeti samo na kultnoj La Bombonieri

23.11.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Nogometaši Boca Juniorsa u subotu (24. studenog, 21 sat, Arenasport 2) gostuju kod najvećeg protivnika River Platea u uzvratnom susretu finala Copa Libertadoresa. Prva je utakmica završila bez pobjednika, bilo je 2:2...

Uzvratna utakmica finala Copa Libertadores igra se na Riverovom stadionu Monumental, a već godinama na utakmicama Boce i Rivera nema gostujućih navijača kako bi se spriječili neredi.

Zato su navijači Boce uoči još jednog Superclasica svojim nogometašima odlučili priuštiti nezaboravan 'ispraćaj'. Na posljednjem su treningu ispunili Bombonieru do posljednjeg mjesta.

  • +10
Boca Juniors - River Plate, navijači Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bilo je više od 50.000 navijača na tribinama legendarnog stadiona u siromašnoj četvrti Buenos Airesa, a lokalni mediji navode kako ih je još više od 10.000 ostalo ispred i oko stadiona jer jednostavno nisu mogli ući.

Na tribinama je puna dva sata vladalo totalno ludilo, bučno je bilo i po okolnim ulicama i trgovima, kao da je utakmica, a ne 'običan' trening.

Jedan od navijača uspio se probiti kroz osiguranje i istrčati na teren. Odmah su reagirali redari i policija, a doslovno ga je spasio Carlos Tevez. Dotrčao je do njega, zagrlio ga i ispratio s terena, a još mu je poklonio i dres...