VELESLALOM TREMBLANT

Fantastična Zrinka Ljutić ostvarila plasman karijere u veleslalomu

03.12.2023 u 21:17

Bionic
Reading

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (19) osvojila je sedmo mjesto u veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa u Tremblantu i tako ostvarila plasman karijere u ovoj disciplini

Nakon prve veleslalomske vožnje Zrinka Ljutić je držala sjajno peto mjesto s 1.01 sekundom zaostatka za tada vodećom Petrom Vlhovom. U drugom je laufu Zrinka Ljutić odvozila je 12. najbržu vožnju te je na kraju izborila fenomenalno sedmo mjesto. Ovo joj je plasman karijere u veleslalomu!

Talijanka Federica Brignone ostvarila je drugu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu u isto toiliko dana u kanadskom Tremblantu, dok je Zrinka Ljutić sedmim mjestom ostvarila najbolji rezultat u ovoj disciplini u dosadašnjoj karijeri.

Brignone je bila šesta nakon prve vožnje sa 1.22 sekundi zaostatka za vodećom Slovakinjom Petrom Vlhovom, odnosno 1.17 sekundi za drugom Amerikankom Mikaelom Shiffrin, ali je nevjerojatnim drugim nastupom po vjetru, magli i snijegu napravila pothvat i ostvarila još jednu pobjedu.

Drugo mjesto zauzela je Švicarka Lara Gut-Behrami sa 33 stotinke zaostatka, a treće Shiffrin sa 39 stotinki slabijim vremenom. Vlhova je pala na konačno peto mjesto sa 67 stotinki zaostatka, dok je sedma Ljutić za pobjednicom zaostala 1.16 sekundi.

Sredinom druge vožnje vidljivo je pojačao vjetar u Tremblantu, uoči posljednjih 10 vozačica utrka je nakratko bila i prekinuta, no kada se vjetar malo stišao magla je smanjila vidljivost na stazi, a i snijeg koji je počeo padati otežao je uvjete za najbolje iz prve vožnje.

U redoslijedu veleslalomašica vodi i dalje Gut-Behrami s 325 bodova, druga Brignone ima 320, a treća Shiffrin 220. Ljutić je sada 10. u ovoj disciplini s 92 boda.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Shiffrin s 470 bodova, druga je Vlhova s 371, a treća Gut-Behrami sa325. Ljutić je sedma sa 173, dok je Leona Popović 15. sa 107.