VATERPOLISTI ODLIČNI

Fantastična Hrvatska pregazila Amerikance na otvaranju SP-a!

17.07.2017 u 20:05

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti pobjedom protiv Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 12:7 (3:1, 4:2, 3:1 2:3) te si tako otvorila put prema prvom mjestu u skupini D...

Izabranici Ivice Tucka nisu razočarali u svoj prvoj utakmici na SP-u i protiv uvijek neugodnih Amerikanaca stigli su do sigurne pobjede kojom postaju prvi favorit u borbi za vrh u skupini D koji donosi i izravni plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je igrala čvrsto i kvalitetno u obrani tijekom cijelog susreta, a lepršavo i efikasno u napadu pa reprezentacija SAD-a ovog ponedjeljka nije imala izgleda u bazenu.

Naši su već nakon prve trećine imali 3:1, da bi se prednost do poluvremena povećala na 7:3 i sve je praktički bilo riješeno. U drugom dijelu imali su naši u nekoliko navrata i +6, da bi se na kraju malo opustili i skonačnih 12:7 posao priveli kraju.

Za hrvatsku reprezentaciju po četiri pogotka zabili su Garcia i Lončar, Vukićević je zabio dva, a Fatović i Joković po jedan.

Hrvatska u srijedu igra protiv Rusije, a u posljednjem susretu grupe u petak protiv Japana.

SP u vaterpolu, skupina D:

Hrvatska - SAD 12:7 (3:1, 4:2, 3:1 2:3)