NIŠTA NIJE RIJEŠENO

Fanatični Island s igračem manje neporažen protiv Hrvatske!

15.11.2013 u 21:54

  • +3

Island - Hrvatska

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je na Islandu bez pogodaka u prvoj utakmici doigravanja za SP, iako je veći dio drugog poluvremena igrala s igračem više…

U Reykjaviku nije pala odluka. Kovač u svojem debitantskom nastupu nije izgubio od Islanda, ali nije ni dotukao protivnika pa ćemo konačnu odluku o plasmanu na SP u Brazilu dobiti u Maksimiru u utorak. Naši su bili bolji u prvoj utakmici, no fanatični domaći igrači izdržali su s igračem manje i s aktivnim rezultatom dočekuju uzvrat.

Hrvatska je umalo otvorila utakmicu kao protiv Turske prije dvije godine. Već u 2. minuti Eduardo je izbio sam pred domaćeg golmana iskosa i poslao loptu u suprotni kut, ali je očišćena s gol linije, prije nego što ju je Iličević uspio ugurati u mrežu.

U sljedećem napadu Island je mogao zabiti. Finnbogason je odlično primio loptu u našem kaznenom prostoru i pucao iz voleja, ali Šimunić mu je blokirao šut koji je završio u korneru.



Nakon vatrenog otvaranja do kraja prvog dijela igralo se vrlo oprezno. Hrvatska je imala inicijativu, no nije stvarala prave prilike. Možemo izdvojiti tek dva dalekometna udarca Perišića koji nisu zaprijetili Haldorssonu. S druge je strane u 28. minuti solidnu priliku lošim volejom upropastio Gudmundsson.

U 50. minuti velik šok za Island: Rakitić je potražio loptom u prostor Perišića, kojeg je u izglednoj prilici srušio Skulason i dobio zasluženi crveni karton. U sljedećih pet minuta naši su silovito napali, a Haldorssona su testirali Srna iz slobodnjaka te Perišić i Olić iz blizine, no islandski golman sve je obranio.

Island se zatim uspio posložiti i Hrvatska je morala čekati do 83. minute za novu veliku priliku. Mandžukić je tada glavom spustio za Perišića koji je silovito opalio, no lopta je prošla malo pokraj vratnice.

Do kraja susreta Kovač je u igru ubacio Rebića i Benka, ali novih velikih prilika nije bilo. Island može odahnuti, no s obzirom na viđeno u ovih 90 minuta, 'kockasti' i dalje ostaju favoriti...

Doigravanje za SP:

Island – Hrvatska 0:0