JOŠ SE O TOME PRIČA

F1 momčad doživjela sramotu za pamćenje!

18.05.2014 u 13:05

Bionic
Reading

Vozači juniorske momčadi Caterhama koji nastupaju u GP2 seriji posramili su u svojim slabašnim bolidima svoju F1 momčad na kvalifikacijama u Barceloni…

Priča o konkurentnim bolidima juniorskog prvenstva poznatog pod nazivom GP2, u odnosu na one Formule 1, još uvijek je jedna od glavnih tema u svijetu automobilizma. U Barceloni su oni najbrži u GP2 vozili krugove kojima bi se pristojno kvalificirali i na F1 utrci.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Zašto je to takav udarac za elitno automobilističko natjecanje? Zato što GP2 serija koristi nazadnu tehnologiju u odnosu na F1, momčadi imaju deset puta manje zaposlenih, a budžeti se po ničemu ne mogu mjeriti.

Svejedno, nova tehnička pravila dovela su do toga da aerodinamika na F1 bolidima ne funkcionira, a ni Pirelijeve gume ne pomažu, pa su se prva i druga automobilistička liga izjednačile.

Bizaran slučaj dolazi iz momčadi Caterham, koja ima svoju ekipu u Formuli 1 i GP2. Na kvalifikacijama u Barceloni Alexander Rossi i Rio Haryanto vozili su ispod 1:30, dok to vozačima F1 ekipe Kamuiju Kobayashiju i Marcusu Ericssonu nije uspjelo! To dovoljno govori o promašenom F1 bolidu Caterhama, ali i dramatičnoj promjeni omjera snaga F1 i GP2.

Slijedi utrka u Monaku, a stručnjaci se nadaju kako se na ulicama Monte Carla neće ponoviti nešto slično, jer Formula 1 mora biti najbrže automobilističko natjecanje na svijetu, ako želi opravdati silni uloženi novac i svoj renome…


VN Španjolske, rezultati:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.6
3. Daniel Ricciardo (Red Bull) +49.0
4. Sebastian Vettel (Red Bull) +76.7
5. Valtteri Bottas (Williams) +79.2
6. Fernando Alonso (Ferrari) +87.7
7. Kimi Räikkönen (Ferrari) jedan krug
8. Romain Grosjean (Lotus-Renault) jedan krug
9. Sergio Perez (Force India-Mercedes) jedan krug
10. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) jedan krug

Ukupni poredak nakon 5 od 19 utrka:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 100
2. Nico Rosberg (Mercedes) 97
3. Fernando Alonso (Ferrari) 49
4. Sebastian Vettel (Red Bull) 45
5. Daniel Ricciardo (Red Bull) 39

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 197
2. Red Bull-Renault 84
3. Ferrari 66

Sve sažetke utrka pogledajte ovdje