ZVIJEZDE, BEZ KIŠE...

Evo zašto treba doći na Hanžekovićev memorijal

02.09.2013 u 11:46

Bionic
Reading

U utorak je na rasporedu 63. izdanje Hanžekovićevog memorijala, najvećeg atetskog događaja u Hrvatskoj. Nažalost, ponovno neće biti Blanke Vlašić koja je često blistala u Zagrebu, ali tu je domaća princeza Sandra Perković i još sijaset sportskih zvijezda s teškim zlatnim teretom. I, vrlo važno, kiše ne bi trebalo biti...

Atletski vatromet počinje u 18 sati na stadionu Mladosti uz Savu, a ulaznice se prodaju u rasponu cijene od 20 do 250 kuna. Od 19 sati kreće 'punom parom', a u 20 sati kreće ženski disk u kojemu Sandra jako želi prebaciti granicu od 70 metara. U Varaždinu je bacila 69.99, ali sama često ističe kako to nije 70. Imat će jaku konkurenciju, i ako joj leđa dozvole ozbiljan napada moglo bi biti velikog slavlja u rodnom gradu 'prvakinje svega'.

Ovako je na Hanžeku bilo lani


Da je samo Sandra, miting ne bi bio bogat. Srećom, svježi svjetski prvak David Oliver predvodit će memorijalnu utrku 110 s preponama, stotkom će 'letjeti' najbrži Amerikanac Justin Gatlin, na bacalištima će biti legendarni dvojac Pitkämäki i Thorkildsen... I ostalih aduta ima dovoljno. ponovno će Zagrebom proći promenada atletskih šampiona od kojih neki grabe prema statusu legendi.

Puno startnih lista plijeni pozornost, a važno za posjetitelje i rezultate je da prema prognozama ne bi trebala padati kiša. Šteta što neće nastupati Blanka Vlašić koji je i ponosni vlasnik najboljeg rezultata Hanžeka uopće, obzirom da je baš tu došla samo na  centimetar (208) od svjetskog rekorda, ali Sandra i ostatak povorke vrhunskih atletičara trebali bi biti garancija dobrog mitinga na kojem će mnoga djeca zavoljeti kraljicu sportova.