POVRATAK LJETA

Do kraja tjedna dosta sunca i toplo do +30

02.09.2013 u 11:41

Bionic
Reading

Nakon kišnog jutarnjeg ponedjeljka vrijeme će se razvedriti pa će do kraja tjedna u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i vedro vrijeme s najvišim temperaturama koje će se kretati između 25 i 30°C. I dalje će biti kiša, no one će biti rijetke i sporadične, najavljuju prognostičari

U ponedjeljak će u unutrašnjosti još tijekom prijepodneva biti pretežno oblačno s mjestimičnom slabom kišom. Poslijepodne se očekuje razvedravanje. Na Jadranu će cijelog dana prevladavati djelomice sunčano i suho vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti će puhati uglavnom slab sjeverozapadnjak, dok će na Jadranu ujutro puhati umjerena do jaka bura koja će tijekom dana malo oslabiti, a na otvorenom moru okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 19 do 23, a na Jadranu od 25 do 30°C.

U utorak će u cijeloj zemlji prevladavati sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, a tijekom poslijepodneva moguća je i kratkotrajna kiša ili lokalan pljusak, osobito u Slavoniji i Baranji. U unutrašnjosti će puhati slab, u gorju i umjeren, vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu većinom umjerena bura uz obalu te sjeverozapadnjak na otvorenom moru. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 23 do 28, a na Jadranu od 25 do 30°C.

U srijedu će biti pretežno sunčano, a jedino je u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, Gorskom kotaru te u unutrašnjosti Istre tijekom prijepodneva moguća umjerena naoblaka uz malu mogućnost za slabu kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na Jadranu će u priobalju puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna bit će od 23 do 27 u unutrašnjosti, a na Jadranu od 25 do 30°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Tijekom poslijepodneva u gorju uz dnevni razvoj naoblake mala je mogućnost za poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na Jadranu će tijekom jutra puhati slab do umjeren burin, dok će preko dana vjetar biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 10 do 14, te na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka posvuda od 25 do 30°C.

U ostatku tjedna se ne očekuje značajnija promjena vremena pa će prevladavati sunčano vrijeme, ponegdje u gorju uz malu naoblaku. Temperature će biti bez veće promjene.