IŠČEKIVANJE SPEKTAKLA

Evo zašto Hrvatska ima odlične šanse dobiti Francuze!

19.01.2014 u 14:47

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u nedjelju s početku od 20:15 igra ključnu utakmicu za prolazak u polufinale EP-a te osvajanje prvog mjesta, što bi nam olakšalo završnicu natjecanja. Naši definitivno nisu bez šanse protiv Francuza...

U slučaju pobjede nad Francuskom, Hrvatskoj će napraviti veliki posao kako bi dograbila prvo mjesto, a to gotovo sigurno znači izbjeći Dance u polufinalu. Kako bi se pobijedila Francuska, kauboji će morati iskoristiti svoje adute u pravom trenutku utakmice.

Tako misli korisnik Igy77 na community portalu Tribina.hr, koji je objasnio koje su to prednosti koje Hrvatska ima pred Francuskom, a koji elementi igre koje moramo popraviti ako reprezentacija želi do pobjede u ovom susretu:

'Druga skupina je puno zanimljivija od prve i to ne samo zato što se u njoj nalazi Hrvatska već zato što će biti puno zanimljivija borba za prolaz. Glavni favorit ostaje Hrvatska i ona ima najviše šanse. Glavni razlog tome je pobjeda protiv Švedske koja bi se, uz Francuze, trebala boriti s nama za prvo mjesto. Poljaci su isto tako dobri, ali ipak ne toliko, dok bi Rusi i Bjelorusi trebali ostati na posljednje dvije pozicije.

Dvoboj s Francuzima otvara prvu poziciju

Francuska je uvijek nezgodan protivnik no već na prošlom prvenstvu se pokazalo - ona je daleko od one prave ekipe koja melje sve pred sobom. Sada su još slabiji, naročito u obrani, koja odlaskom Dinarta više nema tu čvrstinu ni kada je u svom najjačem sastavu . Druga stvar koja nije na strani Francuza je izostanak Omeyera. On će se vratiti za drugi krug, ali još uvijek nije potpuno spreman. Igrao je zadnju utakmicu sa Srbijom 15 minuta i obranio samo 2 od 17 udaraca i zato je dobro što odmah prvu utakmicu sljedećeg kruga igramo s Francuzima. Njihova glavna snaga je vanjska linija predvođena Karabatićem, ali ostale su stvari ipak na našoj strani. Francuska je utrošila puno snage i njihovi glavni igrači su uglavnom proveli većinu vremena na terenu, pogotovo Karabatić, koji preuzima najviše odgovornosti. S njima moramo nametnuti visok tempo i onda ne bi trebali imati velikih problema.

Još poneka o Hrvatskoj

Vrlo je važno pobijediti Francuze jer osim prvog mjesta to bi donijelo i vjerojatno utakmicu sa Španjolskom, koja bi ipak bila lakši protivnik u polufinalu. Ekipa je spremna za dosta velik uspjeh na ovom prvenstvu, s obzirom imamo široku klupu i odličnu obranu. Pozicije koje bi mogli bolje pokriti su lijevo krilo gdje Štrlek ipak nema toliko dobru zamjenu u Ninčeviću i srednjeg vanjskog na kojem nam koliko god to savez ne želi priznati nedostaje Balić. Duvnjak je odličan tu nema dvojbe, ali u jačim utakmicama bi nam dobro došao još jedan srednji vanjski za zamjenu.

U samoj igri previše se oslanjamo na Duvnjaka i to se najviše vidjelo protiv Švedske. Kopljar je prvenstvo otvorio slabo, u druge dvije utakmice se malo popravio, ali mora biti odlučniji i preuzeti više odgovornosti. Tu se može ugledati na Buntića kojeg za sada ide jako dobro ali njegova odlučnost se može pretvoriti u forsiranje i zato je važno da Kopljar bude na visokoj razini. Bičanić je dobar, ali vanjska linija ukupno mora podići razinu. Zadnja stavka koju moramo popraviti su kontre. Krila nam dobro izgledaju u fazi napada, ali nam nedostaje istrčavanja i lakih pogodaka iz kontri koje su bile naša jača strana.

Što se tiče trenera za Golužu se ne može reći da loše vodi, ali niti ne izgleda toliko kvalitetno. Kada se pogleda npr. time out Francuza onda se može uočiti utjecaj trenera, smirivanje igrača, upute... Osim toga Goluža baš i ne izgleda da ima neki predobar osjećaj kada treba pozvati time out. Sveukupno utjecaj trenera bi mogao biti i bolji.

Kada se sve na kraju sagleda favorit je ipak Danska ali ni mi nismo daleko od njih i može se reći da smo drugi favorit za zlatnu medalju. Španjolska, Francuska i Švedska su dobre ali realno oni bi trebali odlučivati o trećem mjestu.'

Ako imate drukčije mišljenje, uključite se u raspravu o ovoj i drugim aktualnim sportskim temama na Tribini.hr