obožavaju nogomet

Evo za koga navijaju članovi engleske kraljevske obitelji

19.05.2018 u 15:30

Bionic
Reading

Kraljevsko vjenčanje princa Harryja i Meghan zasjenilo je sve događaje ovog vikenda. Cijeli je svijet pratio sve što se događalo u dvorcu Windsor. No, i članovi kraljevske obitelji samo su ljudi, imaju svoje interese, a mi vam donosimo koji su im nogometni klubovi prirasli srcu...

Krenimo od samog vrha, kraljica Elizabeta II nikad se, kao što i priliči, nije javno izjašnjavala o tome koliko u stvari voli nogomet i za koji klub navija. Izvori bliski kraljevskoj obitelji navode kako jako dobro zna sve što se događa u svijetu sporta, a nogomet joj je, najdraži.

Navodno su kraljičinu srcu bliski londonski klubovi - prije svih Arsenal (koji su ime dobili kao 'kraljevski topnici'), no Elizabeta II navodno malo više od 'topnika' ipak simpatizira West Ham i - zbog navijača ozloglašeni Millwall! Ima kraljica i u Škotskoj svog favorita, jasno je da se radi o Glasgow Rangersima...

Još tamo 2007. godine Elizabeta je u Buckinghamskoj palači primila momčad Arsenala, svi su igrači, trener Arsene Wenger i članovi stožera bili oduševljeni njezinim poznavanjem 'materije'. Njezina najpoznatija izjava vezana uz nogomet glasi:

'Nogomet je težak posao, pa nisu ti dečki primadone? Ali to je prelijepa igra!'

  • +15
Princ Harry u društvu brata, princa Williama, dolazi u crkvu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezin sin Charles, prvi u nasljednom redu za engleski tron, nije pokazivao veći interes za nogomet, osim onog protokolarnog dijela. Njegova je ljubav polo, no ipak i Charles ima 'svoj' klub. Navodno 'potiho' navija za Liverpool, ali nekako mu se svidio maleni Burnley pa su mu čelnici kluba osigurali godišnju VIP ulaznicu, a on je nekoliko puta iskoristio 'povlasticu' te uživo pratio utakmice.

Budući engleski kralj, princ William, nikada nije skrivao da je vatreni navijač birminghamske Aston Ville, često prati njihove utakmice, a i inače je gotovo redoviti gost (kad mu obveze to dozvole) jakih nogometnih utakmica kojih u Londonu ne nedostaje. Tako je i danas, u subotu 19. svibnja, na dan vjenčanja njegovog brata Harryja, trebao biti na Wembleyju gdje od 18.30 sati Manchester United i Chelsea igraju finale FA Kupa. Netko iz kraljevske obitelji, a najčešće je to posljednjih nekoliko godina bio baš William, redovito dodjeljuje pehar osvajačima FA Kupa... Hoće li stići i ove?

  • +5
Premier liga, Manchester United - Chelsea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nadao sam se da ću stići, ali raspored je zgusnut', kazao je nekoliko dana prije vjenčanja William i dodao:

'Radim na tome da 'oslobodim' dva sata vremena i da se pojavim na Wembleyju. No, ipak mi se brat ženi...'

Williamova žena, princeza Kate jednom je prilikom spomenula kako joj je draga momčad Chelseaja, no njezino je srce svojedobno 'osvojio' i škotski Hearts koji je uoči njihovog vjenčanja dijelio besplatne ulaznice navijačima koji se zovu William i Kate!

A brat, friško oženjeni princ Harry, dokazani je navijač engleske reprezentacije, dok ga je baka Elizabeta 'zarazila' pa i on navija za Arsenal.

  • +21
Meghan Markle dolazi u crkvu na vjenčanje s princem Harryjem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia