finale fa kupa

Mourinho i Conte spašavaju sezonu, United i Chelsea 'love' svoj jedini trofej u sezoni

19.05.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda i Chelseaja danas od 18.15 sati na Wembleyu igraju finale FA Kupa. Posljednja je to prilika za obje momčadi i njihove trofejne trenere da aktualnu sezonu završe osvajanjem nekog trofeja...

Chelsea iza sebe ima turbulentnu sezonu u kojoj nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka što je svakako neuspjeh i u kojoj je bilo puno problema unutar kluba. Dugo se priča kako je njihov manager Antonio Conte na izlaznim vratima kluba i da sljedeće sezone neće biti u Londonu, no službene potvrde o tome još uvijek nema. Conte nije uspio izbjeći tu temu niti uoči ove utakmice:

'Teško mi je komentirati neprestane špekulacije o mojem statusu koje postoje još od prvog kola prvenstva i utakmice protiv Burnleya. Meni to nije važno, fokusiran sam samo na to da napravim dobar posao sa svojim igračima, a po završetku sezone ćemo vidjeti što će biti dalje. Ova utakmica nam je važna jer imamo mogućnost završiti tešku sezonu s trofejom, a to je važno igračima, trenerima i našim navijačima. U finalu je najvažnije pobijediti, očekujem da će ovo biti taktička utakmica. Zaslužili smo ovaj finale i šansu za trofej', kazao je trener sad već bivšeg prvaka koji je titulu prepustio Manchester Cityju.

Ovo je za Chelsea drugo uzastopno finale FA kupa, prošle sezone su poraženi od Arsenala.

U ligaškim susretima ove sezone obje su momčadi dobile utakmice na domaćem terenu, sada igraju na neutralnom terenu.

Potvrđen je izostanak lijevog beka Emersona, već dugo nema Davida Luiza i Drinkwatera.

  • +7
Premier liga, Chelsea - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Manchester United je sezonu završio na drugom mjestu, izborili su nastup u Ligi prvaka i za njih je sezona bila puno uspješnija. Najveći kamen spoticanja je način igre pod Joseom Mourinhom, ne igra se nimalo napadački kao što je to bilo u dugoj Fergusonovoj eri što Portugalci mnogi zamjeraju. Međutim, ako Mourinho uzme trofej na kraju sezone, ona će se moći okarakterizirati iznimno uspješnom.

Mourinho je naglasio da Chelsea nema prednost u odnosu na njegovu momčad jer je prošle godine igrao finale:

'Chelsea nije ništa drugačiji od nas. I oni i mi jako dobro znamo što znači igrati finale FA kupa na Wembleyu. Ono što je netko napravio u prošlosti nema nikakav utjecaj na ovu utakmicu, bit će nas 11 protiv 11 i svi će dati sve od sebe. U Chelseau i dalje imam puno prijatelja, ali dok traje utakmica želim ih pobijediti', kaže karizmatični Portugalac.

  • +10
Premier liga, Manchester United - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najveći upitnik kod gostiju je kod njihovog najboljeg strijelca Lukakua za kojeg nije sigurno hoće li biti spreman za utakmicu, s odlukom o nastupu će se čekati do posljednjeg trenutka. On je zbog ozljede propustio posljednje tri utakmice, a s druge strane je stigla potvrda da će Martial biti spreman za nastup.

Poslao je Mourinho i poruku navijačima Chelseaja, momčadi koji je vodio i u kojoj je ostavio dubok trag.

'Jedina stvar koju mogu reći o navijačima Chelseaja je da su od prvog mog dana u klubu 2004. godine pa do posljednjeg dana kada sam otpušten bili apsolutno uz mene. Podržavali su me svakog dana. Na svakoj utakmici. Podržavali su me u danima kada sam dobijao otkaze, a to je bilo dva puta, prvo 2008. godine, a onda i prije nekoliko godina. To im nikad neću zaboraviti, jer su radili ono što ja mislim da veliki navijači rade, a to je apsolutna podrška treneru do posljednjeg dana. Bili su fenomenalni', kazao je Mourinho.

  • +5
Premier liga, Manchester United - Chelsea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia