PRIJELAZNI ROK U NBA-U

Evo što Toronto nudi za našeg Bogdanovića; Magic potjerao GM-a Lakersa!

22.02.2017 u 09:06

Bionic
Reading

Ostao je još samo dan i pol do kraja prijelaznog roka u NBA ligi, tzv. trade deadlinea. Mnoštvo je priča i glasina, a nama svakako najzanimljivija je da su Bojanu Bogdanoviću dani u Netsima, uvjerljivo najgoroj momčadi lige, izgleda odbrojani.

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je na ljeto slobodan igrač i Netsi ga aktivno pokušavaju zamijeniti. Interes za našeg reprezentativca ispoljili su mnogi klubovi, a zadnja glasina je da je vrlo zaintersiran Toronto Raptorsi koji bi dao krilnog centra Jarreda Sullingera i par izbora na draftu. Bojan je i velika želja Washington Wizardsa. Momčad iz glavnog grada navodno je željela dovesti Bojana ili Lou Williamsa iz Lakersa. Kako je Williams ove noći mijenjan u Houston Rocketse, čini se da će sav trud preusmjeriti na hrvatskog košarkaša koji ove sezone ubacuje nešto više od 14 koševa u prosjeku. Obje ove opcije bile bi odlične za Bogdanovića pošto su Toronto i Washington uz Cleveland i Boston najbolje momčadi Istoka. Za očekivati je da će uprava Brooklyn Netsa čekati do posljednjeg trenutka u četvrtak i tad odabrati najbolju ponudu (21 sat po hrvatskom vremenu). Bilo kako bilo, sve upućuje na to da je Bojan odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Netsa.

I dok su Dario Šarić u Sixersima, Ivica Zubac u Lakersima i Dragan Bender u Sunsima gotovo sigurni, na trade listi je i naš Mario Hezonja koji se u drugoj NBA sezoni nije uspio nametnuti treneru Magica Franku Vogelu. Dovođenje Terrencea Rossa iz Toronta dodatno je zakompliciralo Hezonjinu situaciju i ne treba sumnjati da ako uprava Magica dobije dobru ponudu da ćemo i drugog našeg reprezentativca gledati u drugom dresu.

Ove noći u NBA ligi obavljena je samo jedna zamjena. Novi predsjednik Lakersa Magic Johnson otpustio je dugogodišnjeg menadžera i bivšeg suigrača Mitcha Kupchaka, a njegov prvi potez bio je mijenjanje najefikanijeg strijelca s klupe Loua Williamsa u Houston za obrambenog specijalistu Coreyja Brewera i izbor na draftu.

Jedna od najaktivnijih momčadi u ovom razdoblju su Boston Celticsi. Spominje se mogućnost dovođenja Jimmyja Butlera, Paula Georgea ili Blakea Griffina, no upitno je želi li menadžer Danny Ainge platiti visoku cijenu za njih koja bi zasigurno uključivala i pick koji imaju od Brooklyna, a koji ima velike šanse biti među prva tri na lipanjskom draftu. Rezervna opcija ako ne naprave veliku zamjenu spominje se australski Hrvat Andrew Bogut iz Dallasa a navodno su jako zainteresirani i za krilo Sunsa PJ Tuckera.

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će se završiti saga o zvijezdi New York Knicksa Carmelu Anthonyju. On navodno svoju opciju da može blokirati zamjenu ne bi iskoristio u slučaju zamjene u Cleveland, Clipperse i Boston. No problem je što Cleveland i Clippersi nemaju što dati zauzvrat, a Boston navodno nije zaintersiran. Od poznatijih igrača na tzv. trade listi je i Bogdanovićev suigrač i najbolji igrač Netsa Brook Lopez koji u prosjeku ubacuje više od 20 koševa i svakom klubu bi bio pojačanje. Netsi su navodno za njega tražili dva izbora prve runde drafta, no kako nitko nije zagrizao spremni su prihvatiti i nižu ponudu. Već je jedno vrijeme na izlaznim vratima iz Sixersa i mladi centar Jahill Okafor, a za njegovo dovođenje najzainteresiraniji su Chicago, Boston i Indiana. Knicksi također pokušavaju zamijeniti bivšeg MVP-a Derricka Rosea, a navodno je zainteresirana Minnesota koja bi u New York poslala Španjolca Rickyja Rubia, a Rose bi ponovo zaigrao za svog bivšeg trenera Toma Thibodeaua. Isto tako Utah Jazz bi želio u svoje redove ponovo vratiti playmakera Derona Williamsa iz Mavsa.

Vrlo aktivna momčad su i Denver Nuggetsi koji za svoje krilne igrače Danilla Galinaria i Wilsona Chandlera traže mlađe igrače i izbore na draftu. S obzirom na njihovu kvalitetu dosta je izgledno da će to i dobiti. Ako Washington ne uspije dovesti Bogdanovića, pokušat će iz Minnesote dovesti Shabazza Muhameda. Nakon dovođenja All-Star centra DeMarcusa Cousinsa New Orleans ima viška visokih igrača i gotovo je sigurno da će mijenjati Terrencea Jonesa.

Glasina je iz sata u sat sve više. Do kraja prijelaznog roka manje je od 36 sati i u samom finišu očekuje se prava ludnica rasplet koje ćete moći pratiti i na našoj stranici.

Bojan Bogdanović