EMOCIJE NA VRHUNCU

Evo što su napisale ponosne žene iz Zadra izborniku Babiću i igračima!

25.01.2017 u 13:41

Bionic
Reading

Nakon što se hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Španjolskom 30:29 plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva izbornik Željko Babić otkrio je kako se posebno zahvaljuje ženama iz Zadra koju su mu poslale emotivno pismo. Nema sumnje kako neki nakon što pročitaju pismo neće moći zaustaviti suze…

Ubrzo nakon još jedne velike pobjede hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić se između ostalog, osim 'Gospi Međugorskoj i Isusu' zahvalio i 'Udruzi Žena iz Domovinskog rata Zadar'. Mnoge je zanimalo što je točno pisalo u tom emotivnom pismu koje je očito dodatno motiviralo Mamića, Musu, Cindrića, Horvata, Duvnjaka i društvo.

'Otrčao sam u svlačionicu... Sretan sam da se naši branitelji mogu veseliti, da se mogu veseliti one naše žene koje rade po marketima. A posebnu bih zahvalu poslao ženama iz Zadra, iz jedne udruge, koje su nam poslale emotivne poruke. To su žene i majke koje su izgubile sinove, braću i sestre... za njih je ova pobjeda', kazao je za RTL izbornik Babić.

Emotivno pismo 'Udruge Žena iz Domovinskog rata Zadar', koje je izbornik Babić pročitao igračima u svlačionici prije utakmice protiv Španjolske, prenosimo u cijelosti:

'Uvaženi izborniče Hrvatske rukometne reprezentacije, uvaženi članovi stručnog stožera, dragi igrači, Ponosni na vaš uspjeh u dosadašnjem dijelu turnira, naša mala udruga želi vam uputiti jedan zahtjev uoči važne utakmice koju igrate večeras protiv Španjolske reprezentacije:

Dragi igrači,  u nedjelju 22. siječnja hodale smo i molile 25 kilometara za naše branitelje koji su poginuli u VRA Maslenica, to su naši sinovi naša braća i supruzi, nažalost Hrvatska ih je zatajila i dogodila se tragedija još većih razmjera da su njihova imena ponovno umrla i to na jedan naivan način u zaboravu…

Ali dragi dečki, vi pripadate jednoj drugoj Hrvatskoj, onoj koja štuje ponos i dostojanstvo dresa kojeg nosite na srcu. Mi braniteljice, majke, sestre i supruge naših branitelja, molimo vas dečki:

IGRAJTE VEČERAS ZA NJIH, IGRAJTE ZA NJIHOVU SLAVU, IGRAJTE ZA SJENE KOJE VIDE I ČUJU, IGRAJTE SA TOLIKO STRASTI I LJUBAVI PREMA DOMOVINI SA KOLIKO SU ONI OSTAVLJALI SVOJE ŽIVOTE NA ZEMLJI HRVATSKOJ.

Vi niste samo naš Ponos dragi dečki, vi ste i naša nada, jer vaša ruka na srcu, vaše davanje, vaše žrtvovanje, biti će pobjeda za njihove živote, za njihova djela hrabrosti…

Hrvatski sportaši su jedini koji pronose slavu Hrvatske , naše su nade uprte u Vas dragi igrači, IGRAJTE ZA NJIH, ZA NAS, ZA NAŠU RANJENU HRVATSKU. Mi ćemo moliti za vas'