ISKRENE RIJEČI

Evo što španjolski izbornik zaista misli o Hrvatskoj bez Modrića

20.06.2016 u 18:57

Bionic
Reading

Izbornik aktualnog europskog nogometnog prvaka, reprezentacije Španjolske Vicente del Bosque dan uoči utakmice 3. kola skupine D na EURU u Francuskoj protiv Hrvatske u Bordeauxu izjavio je kako Hrvatska ima odličnu momčad i ukoliko u sastavu neće biti Luke Modrića koji je ozlijedio prepone u dvoboju 2. kola protiv Češke u petak

'Modrić je odličan igrač i mnogo opasnih akcija kreće od njega. No, Hrvatska nije samo Modrić. Na osnovu onoga što sam vidio u prve dvije utakmice ovoga natjecanja, Hrvatska je jedna od najboljih momčadi, momčad igra na visokoj razini i očekujem tešku utakmicu', izjavio je Del Bosque.

Utakmicu u Bordeauxu Španjolska dočekuje kao vodeći sastav u skupini s maksimalnih šest bodova, te je već osigurala plasman u osminu finala, dok je Hrvatska u prva dva kola osvojila četiri boda. To znači da je Španjolskoj za osvajanje prvoga mjesta dovoljan i bod, dok je Hrvatskoj potrebna pobjeda. Slična je situacija bila i prije četiri godine na EURU u Poljskoj kada su se Hrvatska i Španjolska također susrele u posljednjem kolu natjecanja u skupini, tada je Španjolskoj remi donosio plasman u četvrtfinale, dok je Hrvatskoj za prolazak među najboljih osam trebala pobjeda. Na kraju je Španjolska slavila sa 1-0 golom u samoj završnici utakmice, tim je uspjehom osvojila prvo mjesto, a na kraju i naslov europskog prvaka, dok je porazom od Španjolske Hrvatska završila natjecanje.

'Očekujem otvorenu utakmicu. Možemo zaboraviti na to da smo bili u ovakvoj situaciji i prije četiri godine iako će, kao i onda, obje momčadi igrati na pobjedu.'

Iako španjolski mediji nagađaju kako će u utakmicu protiv Hrvatske Del Bosque krenuti s četiri nova igrača u početnoj postavi u odnosu na utakmice protiv Češke (1-0) i Turske (3-0), španjolski izbornik to nije želio potvrditi.

'Naš je cilj pobjeda i ja ću izabrati onu momčad koja će nas dovesti u situaciju da ju i ostvarimo. U obrani igramo jako dobro, a u napadu pronalazimo kanale kojima uspijevamo slomiti suparničke obrane', zaključio je Del Bosque.