VELIKO RAZOČARANJE

Evo što pričaju Koreanci nakon hrvatske lekcije

07.02.2013 u 13:04

Bionic
Reading

Poraz od Hrvatske u Londonu nanio je velike brige korejskim nogometašima, izborniku i navijačima. Vatreni su na Craven Cottageu slavili sa 4:0 što je Korejcima najveći poraz od 2001.

Iako je Južna Koreja već sedam puta uzastopce sudionik Svjetskih prvenstava, nakon trećeg uzastopnog poraza od međunarodnih protivnika (Iran i Australija) boje se da će im put Brazil ostati neispunjena želja.

'Bio je ovo težak poraz, no neću naglo reagirati samo zbog jedne utakmice. Iz ove i prethodnih utakmica morat ćemo razviti više zajedništva. Naš sljedeći protivnik Katar igrat će zatvorenije nego Hrvatska, a mi ćemo poraditi na napadačkom dijelu,' rekao je izbornik Choi Kang-Hee.

Badeljev suigrač iz HSV-a Son Heung-Min nije uspio zaprijetiti Pletikosi.

'Trener nam je govorio da napadamo brzo, da nabijamo tempo, na početku smo uspjeli, ali postepeno smo popuštali. Razočarani smo rezultatom.'

Hrvatska - Koreja 4:0


Na stadionu Fulhama Korejce je bodrio značajan broj gledatelja koji su jednako razočarani pa ih na internetskim portalima napadaju.

'Imamo igrače koji igraju u engleskoj, španjolskoj i njemačkoj ligi, a protiv Hrvatske su igrali kao da su iz momčadi iz sredine korejske lige. Ako nastavimo ovako igrati, plasman na SP bit će blagoslov.'