OGLASIO SE RUSSELL

Evo što o bahatoj LeBronovoj izjavi misli jedan od najvećih!

25.02.2014 u 14:56

Bionic
Reading

Pročitavši posljednji intervju najboljeg igrača današnjice LeBrona Jamesa, legendarni umirovljeni košarkaš Bill Russell, koji je u dresu Boston Celticsa osvojio čak 11 titula NBA prvaka, imao je odgovor za vođu Miami Heata

Podsjetimo, James je u posljednjem intervjuu za NBA TV naveo četvoricu, prema njegovom mišljenju, najvećih košarkaša svih vremena, a na tom je popisu izostavio Billa Russella. Četvorica odabranih bili su Magic Johnson, Michael Jordan, Larry Bird i Oscar Robertson. James je pritom izjavio i da ima namjeru izgurati jednog od te četvorice s tog popisa onog dana kada objavi kraj svoje karijere.

Novinari su htjeli čuti od Russella što misli o tome da ga je najbolji igrač današnjice izostavio s popisa četvorice najboljih, iako je od svih košarkaša u povijesti osvojio najviše NBA prstena (11). Russell, koji je nedavno proslavio 80. rođendan, za Celticslife je izjavio:

'Hej, hvala ti što si me izostavio s popisa četvorice najboljih košarkaša svih vremena. Zapravo mi je drago da jesi. Košarka je momčadski sport u kojem se ne gledaju individualna postignuća. Ja sam osvojio dva uzastopna državna naslova u srednjoj školi, dva uzastopna NCAA naslova na sveučilištu, osvojio sam NBA naslov u prvoj i posljednjoj godini u NBA ligi, te još devet između njih. To je, gospodine James, uklesano u kamenu'.

Treba reći kako vlasnik 11 prstena NBA prvaka kao što je Bill Russell ima za pravo ovako nešto poručiti LeBronu koji je svojom bahatom izjavom još jednom pokazao koliko ima veliki ego.