VELIKE AMBICIJE

Evo što kažu Francuzi nakon što su sredili Hrvatsku

20.01.2014 u 08:38

Bionic
Reading

Nakon što je Francuska slomila Hrvatsku (27:25,) iz svlačionice pobjedničke reprezentacije čula se pjesma. 'Galski pijetlovi' bili su raspoloženi i kod davanja izjava za francuske medije

Nikola Karabatić opet je bio na visini zadatka protiv Hrvatske, zabio je sedam golova iz 12 pokušaja.

'Bila je to velika utakmica s velikim emocijama, za mene je uvijek posebno igrati protiv Hrvatske. Nije bilo lako, jer su naši protivnici nametnuli susret s puno intenziteta. U nastavku smo zaigrali bolje, s mnogo boljom obranom i izvrsnim Omeyerom. Igrali smo pametno i efikasno. Ako ćemo i dalje biti na ovakvoj razini, imamo pravo na visoke ambicije', rekao je Karabatić.


Kapetan Jerome Fernandez jednom je zatresao mrežu. Nije imao dojmljivu predstavu, ali je Hrvatska pala.

'To je bila utakmica koja nam je podigla samopouzdanje i ambicije za budućnost. Ulaskom Omeyera dobili smo stabilnost. Ovom pobjedom napravili smo veliki korak prema prvom mjestu u skupini. Da, ako ćemo igrati kao protiv Hrvatske, možemo biti europski prvaci i pobijediti Dance na njihovom parketu. Znamo da imamo potencijal, ali nas čeka još dosta posla', sukus je izjava Fernandeza.

I za kraj riječ izbornika Claudea Oneste.

'Presretni smo zbog pobjede. Hrvatska je odlično igrala, a utakmice protiv njih su uvijek zahtjevne i teške. Vjerujem da ćemo se opet sresti na ovome turniru', pričao je Onesta i dodao:

'Šef se vratio. Omeyer je bio nevjerojatan.'

Francuzi su opet pronašli način kako da pobijede Hrvatsku