RIJETKA KRITIKA

Evo što je Fedor zapravo rekao o Cro Copu

12.11.2013 u 10:50

Bionic
Reading

Po mnogima najveći borac u povijesti mješovitih borilačkih vještina, Fjodor Jemjeljanjenko (Fedor Emelinanenko), ovih se dana možda i najiskrenije dosad osvrnuo na formu svog bivšeg velikog suparnika Mirka Filipovića, koji je proteklog vikenda poražen u Moskvi od Alekseja Olejnika

Njegove riječi prenijeli su hrvatski mediji, no bila je riječ o površnom prijevodu, pa donosimo što je zapravo rekao Fjodor...

'Znam Mirka po turnirama K1 i turnirima Pride, i rekao bih da ovo nije čak ni deset posto od Mirka u najboljim godinama. Znam kakav je njegov osjećaj za borbu, osjećaj za distancu, njegovu sposobnost eskivaže, umijeće nametanja vlastitog stila borbe... Ništa od toga nisam vidio i jako mi je žao za takvog borca. Ne znam što ga tjera da sada ulazi u ring jer je daleko od najbolje forme', kazao je Jemjeljanjenko stariji, danas pomoćnik ruskog ministra sporta za borilačke sportove.


Na snimci meča vidjelo se da Fjodor, koji je iz prvih redova pratio turnir, prilazi Filipoviću netom nakon što je ovaj poražen i tapša ga, no hrvatski borac nije djelovao raspoložen za priču.

'Nismo uspjeli porazgovarati. Samo sam mu rekao: 'Djelovao si mi malo težak'. On mi je odgovorio: 'Pa na 104 kilograma sam' (smijeh...) To je težina iz vremena kad smo se nas dvojica borili, no meni se svejedno činio teži...', ispričao je Fedor, inače poznat po tome da se ne razbacuje izjavama i da ljude u MMA ne provocira prljavim pričama.

Po tko zna koji put otklonio je mogućnost da se vrati u profi ring. Njega, tvrdi, zanima predavanje iskustva, rad s mladim ljudima - onima koji se sportom bave iz neprofesionalnih pobuda. Dodao je da je Rusiji u ovom trenutku čak nastupilo prezasićenje komercijalnim turnirima, što dovodi MMA u toj zemlji u krizu.