I TO JE ŽIVOT

Evo što je danski vratar proživio u prošlosti

24.01.2014 u 10:15

Bionic
Reading

Niklas Landin jedan je od heroja danske rukometne reprezentacije, te je vjerojatno jedan od najboljih vratara na turniru, no njegov reprezentativni početak nije bilo nimalo bajkovit

Danska reprezentacija 'živi' od obrana Niklasa Landina koji na ovom Euru briljantno brani. Mediji i izbornik Wilbek hvale Landina, ali njegov početak u danskoj reprezentaciji nije bio lijep.

Naime, na svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine kada je kao mlada zvijezda trebao biti potpora Kasperu Hvidtu, no u središte pažnje ušao je kada je danski novinar Bent Nygaard zahtjevao javno da sa mladog golmana pošalje kući i umjesto njega da drugi golman danske reprezentacije bude Peter Henriksen.

Podigla se velika medijska galama, Nygaard je mladog Landina 'razapinjao', no na kraju se cijela tadašnja danska reprezentacije solidarizirala s mladim golmanom i bojkotirala 'iritantnog' Nygaarda.


'Nije mi se sviđalo što mi se tada događalo. Bio sam u centru pažnje i dosta sam se neugodno osjećao. Nisam se ljutio na Nygaarda zbog kritika', pomirljivo Landin govori o svojoj neugodnoj epizodi od prije pet godina te je objasnio kako se par godina kasnije cijela momčad, uključujući i njega, pomirila s Nygaardom nakon što se ovaj ispričao Landinu.

Što se tiče ogleda protiv Hrvatske, Landin će reći.

'Ne osjećam veći pritisak nego prije. Fokusiran sam na svaku slijedeću utakmicu, no mislim da mi kao reprezentacija još nismo dostigli svoj maksimum'.