nije mali novac

Evo koliko je milijuna eura Dinamo izgubio šokantnim porazom od Young Boysa

29.08.2018 u 06:52

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama bili su iznimno blizu plasmanu u Ligu prvaka, no na kraju će ipak natjecanje nastaviti u Europskoj ligi, što znači da su izgubili oko sedam milijuna eura zahvaljujući preokretu na Maksimiru. No, dio novca još mogu nadoknaditi...

Momčad Nenada Bjelice ipak neće biti među elitom. Zahvaljujući dva brza pogotka Švicarca u razmaku od nešto više od dvije minute Dinamo je doživio bolan poraz od Young Boysa ovog utorka i natjecanje će nastaviti u Europskoj ligi.

  • +11
Liga prvaka, 4. pretkolo: Dinamo - Young Boys Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Oproštaj od Lige prvaka znači i oproštaj od 15 milijuna eura nagrade Uefe koju su 'modri' mogli inkasirati da se nije dogodio preokret na Maksimiru ovog utorka. Umjesto toga u blagajnu će spremiti 8 milijuna eura pa je prvak Hrvatske u jednoj utakmici izgubio čak sedam milijuna eura.

No, dobra je vijest za Dinamo da je Uefa povećala nagradni fond za Europsku ligu pa bi dobrim igrama dio tog novca mogao i nadoknaditi tijekom jeseni. Naime, svaka pobjeda osigurava 570 tisuća eura, a osvojeni bod 190 tisuća, dok bi eventuano 'prezimljavanje' moglo donijeti najmanje milijun dodatnih eura.

U Ligi prvaka za iste uspjehe višestruko su veće novčane nagrade, ali i teže ostvarive. Možda na kraju i neće ispasti loše Dinamovo ispadanje i prelazak u natjecanje u kojem bi trebao biti konkurentniji...

Sve utakmice UEFA Europske lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE