NASTAVLJA U EUROPSKOJ LIGI

Dinamo došao na prag ulaska u Ligu prvaka pa šokantnim preokretom ostao bez nje

28.08.2018 u 22:54

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici posljednjeg pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama izgubili su na Maksimiru od Young Boysa rezultatom 2:1 i s ukupnih 3:2 ispali iz elitnog klupskog nogometnog natjecanja, zahvaljujući velikom preokretu kojeg su kreirali Švicarci...

Dinamo nije uspio po sedmi put u svojoj povijesti izboriti grupnu fazu Lige prvaka. Momčad koju jako dobro ovog ljeta vodi Nenad Bjelica na bolan je način doživjela poraz na svom stadionu i još jednom naučila koliko je teško pobjeđivati velike utakmice u Europi.

  • +11
Liga prvaka, 4. pretkolo: Dinamo - Young Boys Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

A činilo se nakon 1:1 u Bernu da će sve biti sasvim drukčije ovog utorka. Pred prepunim maksimirskim tribinama utakmica nije mogla početi bolje za Dinamo. Već u 7. minuti Gojak je odigrao dubinsku loptu, Olmo vratio povratnu unutar kaznenog prostora, a zatim je Izet Hajrović silovitim udarcem doveo 'modre' u vodstvo.

Dinamo je bio bolja i čvršća momčad u prvom dijelu, a prijetnje Sulejmanija, Sanogoa i Hoaraua nisu ozbiljno ugrožavale Zagorca. 'Modri' su pak mogli preko Oršića udvostručiti prednost kada ga je Gavranović pronašao u 33. minuti, ali njegov udarac nakon što se sjurio prema golu ipak je završio u bloku. Ozljeda Arijana Ademija zbog koje je morao Šunjić u igru bila je jedina loša vijest za Bjelicu uoči odmora.

U drugom poluvremenu Švicarci su znali da moraju zabiti pogodak kako bi izborili barem produžetak, ali kad je Sulejmani u 52. minuti pao u nesvijest nakon duela sa Stojanovićem i na nosilima iznesen sa stadiona, činilo se da su primili udarac od kojeg se neće moći oporaviti.

No, baš suprotno, zatim su u dvije minute u potpunosti preokrenuli rezultat. U 64. minuti Leovac je srušio Assalea, a Hoarau je bio siguran s bijele točke. U 66. minuti isti igrač iz blizine je zabio nakon kornera, na užas Dinamovih navijača.

Tako su se 'modri' odjednom pred završnicu susreta našli u situaciji da moraju zabiti dva pogotka da bi prošli dalje, što nisu bili u stanju. Najbliže je došao Hajrović koji je pogodio gredu u 72. minuti, Bjelica je pokušao uvođenjem Budimira kao drugog napadača, ali ništa nije pomoglo.

Dinamo će tako nastaviti svoj put u Europskoj ligi, u kojoj definitivno ima izgleda nakon gotovo 50 godina napokon 'prezimiti', ako bude igrao kao u većem dijelu kvalifikacija za ovosezonsku Ligu prvaka. Ispadanje od Young Boysa je nakon svega veliko razočaranje, ali definitivno nije kraj europskih uzbuđenja u Zagrebu i sigurni smo da će još koji put ove jeseni Maksimir biti pun...

Sve utakmice UEFA Europske lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Liga prvaka, 4. pretkolo:

Dinamo - Young Boys 1:2 (Hajrović 7 / Hoarau 64, 66), prva utakmica 1:1