KALKULACIJE ZA SP

Evo koje reprezentacije je Hrvatska sigurno izbjegla u ždrijebu, a tko sve od nogometnih velesila prijeti Vatrenima

26.03.2022 u 19:08

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici Hrvatska je protiv Slovenije remizirala (1:1) te je tako osigurala drugu jakosnu skupinu u ždrijebu za SP u Kataru ove godine

Trenutačno je Hrvatska na 16. mjestu ljestvice, poziciji koja joj osigurava mjesto među drugim nositeljima u ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva, koji se održava 1. travnja. Ispod te pozicije ne može više pasti.

Tako su sada poznate neke reprezentacije s kojima naša nacionalna vrsta nikako ne može igrati, jer će na ždrijebu biti u istoj jakosnoj skupini – 2. To su Danska, Nizozemska, Njemačka, Švicarska i Urugvaj te ukoliko prođu svoje kvalifikacije Meksiko i SAD.

Inače, iz prve jakosne skupine Vatrenima prijete domaćin Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal ukoliko izbaci Makedoniju, a ako se to ne dogodi bit će malih promjena.

U trećoj jakosnoj skupini su kao mogući suparnici Hrvatskoj najvjerojatnije Švedska (ukoliko prođe Poljsku), Egipat (Senegal), Japan, Iran, Srbija, Maroko (ukoliko prođe Kongo), Koreja i Nigerija (ukoliko prođe Ganu.

  • +38
Hrvatska - Slovenija, nogomet, pripreme, turnir Doha, 26.3.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ostale reprezentacije koje izbore Svjetsko prvenstvo bit će u posljednjoj jakosnoj skupini. Zasad su tamo sigurno Ekvador i Saudijska Arabija, a kandidati su još Kanada, Tunis, Kamerun, Wales, Peru, Kostarika…