GUBITAK

Evo kakve su muke zadesile Island uoči sudara na Maksimiru

09.11.2016 u 09:08

Bionic
Reading

Uoči novog kvalifikacijskog iskušenja nije na mukama samo Hrvatska, nego i reprezentacija Islanda. Ogled ova dva nacionalna sastava na rasporedu je u subotu na Maksimiru i u njega oba ulaze oslabljeni

'Kvadratičasti' su uoči utakmice s Islanđanima suočeni sa standardnim problemima. Igrači će zbog kazne opet istrčati na prazan Maksimir, a izbornik Ante Čačić ni za ovaj susret ne može računati na sve koje bi želio imati u sastavu (Pjaca, Lovren, Kalinić...).

Osim toga, s druge strane će stajati respektabilan suparnik koji je posljednjih godina doživio pravi bum. 'Ribari' su najopasniji rival našoj reprezentaciji za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini I koje izravno vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

No ni Islanđani ne dolaze u Zagreb s najjačim snagama. Njihov izbornik Heimir Hallgrimsson ne može računati na tri standardna igrača, veznjaka Emila Halfredssona te napadače Alfreda Finnbogasona i Kolbeina Sightorssona. Posebno im je velik hendikep neigranje golgetera Augsburga Finnbogasona, a on se ozlijedio još u utakmici protiv Turske i nije se oporavio.