PROBLEMI U SOBICI

Evo kako su se umalo potukli Dinamov trener i sportski direktor

07.11.2014 u 12:53

Bionic
Reading

Da je Dinamov golman Eduardo skloniji psihičkim oscilacijama kada su dvoboji već odlučeni hrvatski prvak bi protiv Austrijanaca u dva dvoboja primio dvoznamenkasti broj golova. Ovako se Salzburgovo predavanje završilo s devet lekcija i navijači plavih su u blagom šoku

Nije više Dinamovca lako šokirati. Nema puno nogometnih nedaća koje mu njegov klub u prilično kratkom roku nije priuštio... U nepune četiri europske sezone Dinamo je (od 46 ukupno) 17 europskih utakmica izgubio s dva ili više golova razlike. Jučerašnji poraz od Salzburga 1:5 ujedno je bio i šesti u istom razdoblju koji je izgubljen sa 4 ili više razlike. Broj navijača koji ne smiju na stadion, ako u klubu nastave zacrtanom linijom, uskoro će biti veći od broja gledatelja; no još uvijek manji od broja oklopljenih specijalaca koji osiguravaju utakmice visokog rizika protiv Osijeka, Zagreba ili Belupa. No, koncentrirajmo se na teren.

Dinamo je opet zahrđao s prvim jesenskim kišama i povijest nas uči da u ovom razdoblju netko ostaje bez posla. Lako je zamisliti, kada ne bi bila riječ o istom čovjeku, kako se u polutami neke maksimirske sobice prvo tiho pa sve glasnije raspravljaju nervozni Dinamov trener i nimalo mirniji sportski direktor. Jer, jasno je obojici, jedan mora letjeti.

'Kaj ćemo Zoki? Moramo dovesti novu obranu i pravog španera, od ovih koje si mi doveo ni Hiddink ne bi napravio ekipu,' kaže trener Zoran svom alteregu sportskom direktoru kojemu se automatski podigla obrva.

'Čekaj malo. Pa gdje ti živiš? Imamo više Portugalaca nego Benfica, sve redom klase, i sad ćeš mi ti reći da nemaš dovoljno štofa. Tvoj je problem što bi se s Barcom borio za ostanak,' odrješito je uzvratio Zoran Zoranu koji je već bio blizu da ustane i započne kavgu.


'Ma možeš ti dovesti Ronalda kad nemamo obranu. Kaj će mi svi ti wannabe Messiji koji se boje svoje sjene kad nemam pristojan par stopera i beka koji će pošteno zatvoriti svoju stranu? Reci mi, ajde. Misliš li da trebamo zabijati osam golova po utakmici da nadoknadimo ovaj cirkus iz zadnje linije? Ha? Pa daj budi realan,' zahuktalo se između dvojice kovrčavih stratega koji su tako mogli do sutra.

Netko je morao intervenirati... Odlučili su pozvati neovisnog arbitra iz uprave, no izvršni predsjednik im se javio sa službenog puta.

'Da, još ste mi vas dvojica falili. Zovi Zokija, on je drugi čovjek kluba,' izgalamio se Zdravko pa su Zoran i Zoran morali nazvati Zorana. Spustio se uglađeni član klupske uprave i skupštinar Zoran preko volje u sobicu i saslušao uvrijeđene argumente trenera i sportskog direktora.

'Joj dobro, stišajte se obojica. Istina je da nam momčad nije idealno izbalansirana ali pobogu nismo Real. Imamo što imamo i s tim radimo. Jasno? Rezultati nisu dobri, ali sutra ćeš ti Zoki (trener) reći da smo izvukli pouke i da smo spremni za bitku u Giurgiji. Zapamtio? A ti Zoki (sportski direktor koji je gotovo puknuo od smijeha) zovi onog našeg novinara i reci da imamo dogovorena dva transfera od kojih će zadrhtati nogometna Hrvatska. I skini taj kes sa lica da ti ga ja ne skinem. Nisi ni ti nekakva sreća. Da nismo toliko bliski davno bi letjeli obojica. Ajmo sad, razlaz i zovite ljude. Ajmoooooo,' završio je Zoran iz Uprave i vratio se opuštenoj kavici s kojega su ga ova dvojica tako bezobzirno digla.

(*tekst je satiričnog karaktera, video na žalost nije)