POŠTEN IZBOR LUKE

Evo kako su glasali; Modrić za petoricu bio najbolji, ali ne i kod Čačića

24.10.2017 u 09:24

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo u Fifinom izboru proglašen je najboljim igračem svijeta, a zanimljivo je bilo pogledati kako su glasovali kapetani i izbornici reprezentacija te predstavnici medija

Tradicija ni ove godine nije iznevjerena, dva najveća konkurenta u svijetu nogometa, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, imali su pravo glasa kao kapetani Portugala odnosno Argentine te jedan drugome po običaju nisu dali ni boda.

Pobjednik Ronaldo dao je sve glasove suigračima, pet bodova našem Luki Modriću, tri Sergiju Ramosu, a jedan Marcelu, dok je čarobnjak iz Barcelone kao najboljeg odabrao Luisa Suareza, zatim Andresa Iniestu te Neymara.

Zanimljivo, Luka Modrić (Hrvatska) i Sergio Ramos (Španjolska) bili su pošteni u svojem odabiru, kapetan naše reprezentacije dao je pet bodova Ronaldu, ali tri Messiju te jedan Toniju Kroosu. Vođa 'furije' isto je dao najviše bodova Ronaldu pa Messiju, a s jednim je nagradio Modrića.

  • +17
FIFA Awards Izvor: Reuters / Autor: JOHN SIBLEY

Inače, Modrić koji je izabran u momčad godine, dobio je glasove više od 40 kapetana, izbornika i predstavnika medija. Neki su ga čak stavili i na prvo mjesto, osim suigrača Ronalda hrvatski veznjak bio je najbolji i za kapetana Mauricijusa Bru Kevina, škotskog izbornika Gordona Strachana, novinara Španjolske Paca Aguilara te predstavnika medija UAE-a Garyja Meenaghana.

Dodajmo kako je bivši hrvatski izbornik Ante Čačić Modrića stavio na drugu poziciju, iza Ronalda, a ispred Messija, dok je kod izbornika Azerbajdžana Roberta Prosinečkog poredak bio Ronaldo, Messi i Modrić.

Modrić je bio drugi i u izboru srpskog izbornika Slavoljuba Muslina (prvi Ronaldo, treći Kante N'Golo), a sve glasove možete pogledati OVDJE.